zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsCitroën Ami komt in 2024 met nieuwe kleuren

  Citroën Ami komt in 2024 met nieuwe kleuren

  Citroën heeft de Ami voor 2024 een flinke opfrisbeurt gegeven, met enkele opvallende updates en de nieuwe kleur Night Sepia. Daarbij brengt Citroën ook de Last Mile Delivery oplossing meer onder de aandacht met de Ami Cargo!

  Night Sepia

  De meest opvallende verandering voor 2024 is de introductie van de Night Sepia-kleur. Deze diepbruine tint geeft de Ami een meer verfijnde uitstraling, terwijl het speelse karakter behouden blijft. Citroën biedt nog steeds de mogelijkheid tot personalisatie met verschillende kleuranimaties en hippe stickers, waardoor elke Ami zijn eigen unieke look kan hebben. De oude kleuren blijven behouden, waardoor het felle blauw en rood eveneens het straatbeeld kunnen opvrolijken.

  My Ami Peps: Een Nieuwe Uitvoering

  Naast de esthetische updates introduceert Citroën ook een nieuwe uitvoering: de Ami Peps. Deze uitvoering vervangt de Pop- en Tonic-versies en vult het middensegment aan. De Peps-versie onderscheidt zich door een opvallende voorkant met een zwarte strook onder de voorruit en zwarte koplampranden, samen met vrolijke zuurgele stickers. De achterkant wordt opgefleurd door een achterspoiler en wieldoppen met bloemmotieven, terwijl grote stickers met het nummer ‘2’ op de zijkanten verwijzen naar sportwagens.

  Binnenin biedt de Ami Peps handige accessoires zoals een smartphonehouder, een net ter afscheiding van de kofferbak, een tassenhaak en drie opbergvakken. De Ami kan ook verbonden worden met een smartphone, waardoor deze als klein infotainmentscherm kan dienen voor functies zoals navigatie, muziek en radio. Met een knop op het stuur is de telefoon eenvoudig te bedienen, waardoor de bestuurder altijd geconcentreerd blijft op de weg.

  Geschikt voor het AM-rijbewijs

  Wat de Citroën Ami echt bijzonder maakt, is zijn toegankelijkheid. In de basis is het namelijk geen auto, maar een brommobiel. Zoals bijvoorbeeld ook de Renault Twizzy dat was. Met het AM-rijbewijs kunnen jongeren vanaf 16 jaar en mensen met beperkte mobiliteit de weg op. Dit betekent dat je geen volledig autorijbewijs nodig hebt om te genieten van de vrijheid en het plezier van autorijden in de stad. Daarbovenop is de Citroën Ami ook nog eens volledig elektrisch. Met een accupakket van 5,5 kWh moet het mogelijk een bereik te halen van 75 kilometer. Ruim voldoende voor dat ritje naar de supermarkt of school. Laden kan ook via een regulier stopcontact, dus een dure laadpaal is niet nodig. Wel duurt het een kleine drie uur voordat de Citroën Ami weer volledig vol is.

  Last Mile Delivery

  Met de Cargo-uitvoering van de Ami zet Citroën in op Last Mile Delivery. Dit is een markt die de laatste jaren redelijk in de lift zit en zich met name richt op bezorging van pakketjes, boodschappen en andere zaken in stedelijke gebieden. De gedachte hierachter is dat grote vrachtwagen, of bezorgbussen uit woonwijken en het centrum geweerd kunnen worden en dit dus ondervangen wordt door een milieuvriendelijk alternatief. Denk bijvoorbeeld ook aan de kleine bezorgwagens van Picnic.

  Citroën hoopt met de Ami Cargo een graantje mee te kunnen pikken. Handige schermen die eenvoudig te plaatsen zijn, moeten de laadruimte scheiden van de bestuurder. Eveneens kan de passagiersstoel dienst doen als bergruimte door middel van een handige mat. Al deze zaken zijn ook eenvoudig weer op te bergen in speciale tas, waardoor na het bezorgen, ook een passagier meenemen mogelijk blijft. In totaal kan de Ami Cargo 340 liter aan bagage kwijt. Door middel van netten is de bagage af te schermen van nieuwsgierigen.

  Tekst: Arjan Hordijk

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos