donderdag, 7 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsDe Chrysler Airflow gaat wellicht eerder in productie dan we denken

  De Chrysler Airflow gaat wellicht eerder in productie dan we denken

  De toekomst van Chrysler is misschien wel een van de grootste mysteries in het enorme merkenportfolio van Stellantis. Met slechts twee modellen is het bij Chrysler hoog tijd voor wat nieuws. Dat gaat er blijkbaar ook komen in de vorm van de Airflow, de beoogde concurrent van de Ford Mustang Mach E.

  In de wandelgangen wordt gezegd dat Stellantis het merk Chrysler tien jaar heeft gegeven om aan te tonen dat het levensvatbaar is. En er kan in tien jaar natuurlijk heel veel gebeuren. Wie weet biedt de Airflow inderdaad dat zetje dat Chrysler nodig heeft om er weer bovenop te komen.

  De naam Airflow is overigens al heel oud. Maar liefst 86 jaar geleden, in 1934, baarde de Chrysler Airflow veel opzien met zijn gestroomlijnde carrosserie. Nu wil Chrysler de naam dus opnieuw gebruiken, en wel voor een elektrische SUV. Chrysler presenteerde het Vision Airflow-concept op de CES 2020. Dat was overduidelijk een concept. Sindsdien liet men een paar keer een glimp van de nieuwe Chrysler Airflow zien die er een stuk meer productieklaar uitzag.

  Chrysler Airflow lijkt er wel degelijk te komen

  Tijdens een Software Day die moederautomatiseerder Stellantis dinsdag hield, vertelde Chief Software Officer Yves Bonnefont het volgende over de Chrysler Airflow: “Hij is dichterbij dan je denkt en meer dan een puur concept.” Daarmee lijkt hij toch duidelijk aan te geven dat Chrysler deze elektrische SUV inderdaad gaat bouwen. Helaas weigerde men om iets over toekomstige productieplannen te vertellen, maar dit werd nog wel gezegd: “De Chrysler Airflow Concept die in de presentatie van de Stellantis Software Day wordt getoond, vertegenwoordigt de toekomst van connected vehicles.”

  De beelden die Chrysler van de elektrische SUV toonde, laten duidelijk zien hoe het design van Chrysler het afgelopen decennium is geëvolueerd. Maar toch blijft het design heel herkenbaar, met diverse elementen van de Pacifica, en ook van de oudere Chrysler 200 en 300.

  Op STLA-medium platform?

  Als we de summiere informatie die afgelopen jaren beschikbaar is gekomen samenvatten, dan moet de Chrysler Airflow een concurrent van de Ford Mach-E worden. Het is niet bekend of hij een nieuw platform krijgt, wel is er gezegd dat het platform door veel merken van de Stellantis Group zal worden gebruikt. Wel wordt er in de wandelgangen geopperd dat de Airflow gebaseerd zal zijn op het STLA-medium platform van Chrysler’s moederbedrijf Stellantis. Dat platform is bedoeld voor elektrische voertuigen uit het C- en D-segment en zal vanaf 2023 beschikbaar zijn voor alle voertuigmerken van Stellantis. Dat zou erop duiden dat de Chrysler Airflow niet eerder dan in 2024 op de markt komt.

  Specificaties

  Indien de Airflow inderdaad op het STLA-medium platform is gebaseerd, dan krijgt hij ook de technische specificaties die bij dit platform horen. Dat betekent dat de elektrische SUV een actieradius van ruim 700 kilometer zou krijgen. Het systeemvermogen ligt dan ergens tussen 125 kW en 180 kW. Uit concurrentieoverwegingen zal hij – net als de Mach-E – optioneel ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar zijn.

  Uitgebreide infotainmentmogelijkheden

  Het interieur van de Airflow Concept oogt als een typische conceptauto. Hier zullen uiteraard nog nodige aanpassingen volgen. Maar de managers van Stellantis zijn er over uit: een nieuwe auto moet niet alleen elektrisch zijn en ook een grote actieradius hebben. Maar hij moet bovenal de inzittenden onbeperkte mogelijkheden op het gebied van infotainment bieden. Daarom krijgt elke inzittende in de nieuwe Chrysler Airflow zijn of haar eigen scherm. Die schermen bieden de mogelijkheid om aan videoconferenties deel te nemen. Ook kan men de inhoud van het ene scherm op een ander scherm delen. Verder mogen we veronderstellen dat ten tijde van de introductie van de Airflow – misschien dus in 2024 – over-the-air software-updates vanzelfsprekendheid zijn.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  In Oxford is het laadpark van de allereerste Superhub operationeel

  Het vergde een investering van 41 miljoen pond, maar daarmee heeft Oxford wel "Europa's krachtigste oplaadpunt voor elektrische voertuigen". Als onderdeel van de Energy Superhub opende men een snellaadhub waar 42 voertuigen tegelijk kunnen opladen aan laadzuilen van Pivot Power, Fastned, Tesla Superchargers en Wenea.

  e-Videos