Human Horizons presenteert de intelligente HiPhi 1

Chinese startup Human Horizons presenteert intelligente HiPhi 1

Human Horizons, een Chinese startup met wereldwijde ambities, introduceerde deze week haar nieuwe premium HiPhi-merk en ook het eerste model van HiPhi. Deze premium SUV gaat HiPhi 1 heten en is uitgerust met 5G-ondersteuning, meer dan 500 sensoren en kunstmatige intelligentie.

HiPhi heeft als standpunt dat elektrische voertuigen ook slim en volledig ‘connected’ moeten zijn. Uit het persbericht: “Echt slimme voertuigen moeten voortdurend kunnen leren om nog intelligenter te worden. Het voertuig moet de behoeften van de gebruiker en de manier waarop de systemen werken herkennen en begrijpen. Alleen zo kan het voertuig evolueren en de gegevens autonoom analyseren om zo te anticiperen op toekomstige behoeften.” Qua uiterlijk heeft de HiPhi 1 overigens opvallend veel weg van de in 2017 door Faraday Future voorgestelde FF91.

 

Zelflerend superbrein

Het “superbrein” waarmee de HiPhi 1 is uitgerust, kan grote hoeveelheden gegevens analyseren en beslissingen nemen door middel van cloud-computing en data-analyse. Het is volgens de ontwikkelaars dan ook een “echt intelligent voertuig”. In het interieur van de HiPhi 1 zien we een asymmetrisch dashboard met meerdere displays, inclusief diverse touchscreens. Er is ruimte voor zes personen, verdeeld over drie zitrijen. De achterpassagiers beschikken over hun eigen schermen.

Autonoom rijdend

De 5,2 meter lange HiPhi 1 zal bij de marktintroductie autonoom kunnen rijden op Level 3. Human Horizons laat de kopers kiezen tussen versies met achter- en vierwielaandrijving. De topversie heeft twee elektromotoren van elk 200 kW (272 pk) waarmee een acceleratie van nul tot 100 km/u in ongeveer vier seconden mogelijk is. Het grootste accupakket dat Human Horizons heeft gepland heeft een capaciteit van 96 kWh. Hiermee bedraagt de actieradius van de HiPhi1 meer dan 640 kilometer.

Smart Factory

Eind volgend jaar zal Human Horizons beginnen met de productie van HiPhi 1 in een zogenaamde “Smart Factory”. Deze in het Oost-Chinese Yancheng gevestigde Smart Factory is een joint venture van Kia Motors (50 procent) en Dongfeng Motor Group en Jiangsu Yueda Group (ieder 25 procent).Het voertuig zal eerst in China worden gelanceerd. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Ook is het nog onduidelijk wanneer de HiPhi 1 op andere markten zal worden aangeboden.

Human Horizons

Het moederbedrijf van HiPhi, Human Horizons, is 18 maanden geleden opgericht. Het bedrijf groeit snel. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 700 medewerkers in zeven landen in dienst en werkt het op het gebied van aandrijftechniek samen met gerenommeerde leveranciers zoals Bosch, Continental, Siemens, Dassault en CATL.

Nóg interessanter: de Concept H

De HiPhi 1 die Human Horizons presenteerde, is natuurlijk een prachtige auto. Maar het bedrijf had misschien beter de Concept H onder de aandacht kunnen brengen. Deze conceptauto ziet er nog een stuk vooruitstrevender uit. Onderstaand een impressie van dit moois:

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven