Chevrolet bevestigt komst elektrische Chevy Blazer EV

Elektrische Chevrolet Blazer EV

Chevrolet breidt haar elektrische aanbod nog verder uit. Eerder kondigde het Amerikaanse merk al een elektrische versie van de Corvette aan. Afgelopen dinsdag maakte het wereldkundig dat het in 2024 een de elektrische Chevy Blazer EV op de markt brengt.

Heel veel mensen hadden (en hebben) moeite had met het ‘elektriciferen’ van de Ford Mustang. Het succes van de elektrische Mustang Mach-E liet zien dat Ford niet voor niets zijn nek had uitgestoken door een elektrische variant van een iconische auto te ontwikkelen. General Motors gaat iets soortgelijks doen met de net zo iconische Chevrolet Corvette. Dat wisten we al even. Dat GM een elektrische versie van de Blazer (en Equinox) uit gaat brengen, was min of meer ook al bekend maar is nu ook officieel, aangezien GM nu de datum van de onthulling bekend maakt.

Elektrificatieplannen General Motors

De aankondiging maakt onderdeel uit van een breder initiatief van moederbedrijf General Motors, dat sinds een aantal jaar haar aanbod aan het elektrificeren is. Zo begon GM eerder dit jaar met de productie van zowel de elektrische Hummer als de Cadicall Lyriq en werden onlangs de elektrische Chevrolet Silverado, Equinox en Corvette aangekondigd. Deze zijn of worden allemaal uitgerust met GM’s nieuwe Ultium-accupakketten.

Afgelopen januari vertelde CEO Mary Barra al iets over een elektrisch aangedreven versie van de Chevrolet Blazer SUV, maar een daadwerkelijke aankondiging liet een tijd op zich wachten. Dinsdag was het dan eindelijk zo ver.

Onthulling op 18 juli

Een aankondiging zou geen aankondiging zijn als er niet bijzonder weinig informatie wordt gegeven. Dat is ook deze keer niet anders. Chevrolet bewaart nagenoeg alle relevante informatie, zoals de specificaties met betrekking tot laadsnelheid, aandrijving, interieur, uitrustingsniveau en actieradius, voor de officiële onthulling die voor 18 juli gepland staat. Wie meer wil weten zal dus nog even geduld moeten hebben. Het zou natuurlijk kunnen dat GM voor die tijd via teasers nog de nodige informatie vrijgeeft.

Super Sport

Wat we wél weten is dat de Chevy Blazer EV in 2024 zijn debuut zal maken, in eerste instantie uitsluitend in de sportieve ‘Super Sport’-uitvoering. Daarnaast heeft Chevrolet ook al wat beelden van de Blazer EV vrijgegeven. Hieruit blijkt dat de nieuwe Blazer vrij laag op z’n wielen staat — in ieder geval een stuk lager dan de conventioneel aangedreven Blazer SUV’s. Het lijkt er daarom op de Chevrolet met de nieuwe Blazer EV de strijd wil aangaan met de wat sportievere SUV’s en crossovers.

Vorig artikelRenault presenteert nieuwe generatie elektrische bestelwagens
Volgend artikel‘Solar powered’ Papilio 3 laadstation kan in 24 uur worden geïnstalleerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in