ChargeMyCity-campagne van Jolt Energy moet resulteren in 500 snellaadstations in 500 dagen

Merlin-snellaadstation centraal in ChargeMyCity-campagne van Jolt Energy

De in München gevestigde start-up Jolt Energy heeft zichzelf een flinke uitdaging opgelegd. Het bedrijf wil in het kader van de eigen ChargeMyCity-campagne in 500 dagen niet minder dan 500 ultrasnelle oplaadstations op de weg zetten. Maar daar is nog wel het benodigde kapitaal voor benodigd.

ChargeMyCity

Het is naar eigen zeggen moeilijk om oplaadapparatuur te financieren. Daardoor wordt de ontwikkeling van de oplaadindustrie vertraagd. “Tegen 2030 zullen we miljoenen ultrasnelle laders nodig hebben. Maar de vooruitzichten daarvoor zijn klein tenzij sommigen van ons iets doen om deze conservatieve en traag evoluerende industrie op te schudden,” zei Maurice Neligan, CEO van Jolt. Daarom dacht het team van Jolt na over hoe men deze financieringsuitdaging kan overwinnen en tegelijkertijd de laadactiviteiten kan versnellen. Het resultaat is ChargeMyCity.

Daarin hebben zowel particuliere als professionele beleggers de mogelijkheid om aan de campagne deel te nemen. Dit kunnen zij doen door te investeren in Merlin Bonds. Jolt Energy zal de opbrengst van deze Merlin-obligaties, die verkrijgbaar zijn vanaf 100 euro en een vaste jaarlijkse rente van vijf tot zes procent hebben, gebruiken voor de aankoop en installatie van de oplaadstations.

Merlin snellaadstation

Centraal in de ChargeMyCity-campagne is het mobiele Merlin-snellaadstation. De mobiele energieopslagunit wordt opgeladen en kan vervolgens – met een tijdvertraging – deze energie aan een aangesloten verbruiker afgeven. Jolt Energy introduceerde twee jaar geleden het MerlinOne-snellaadstation. Inmiddels zijn de ambities een stukje gegroeid en denken ze bij Jolt alweer een beetje groter. Men ontwikkelde de Merlin speciaal voor oplaadsituaties in Duitse steden waar het bestaande elektriciteitsnet het uiterst moeilijk maakt om conventionele DC-snellaadstations te installeren.

Merlin-snellaadstation centraal in ChargeMyCity-campagne van Jolt Energy

Duitsland, Europa en de VS

Jolt Energy lanceert de ChargeMyCity-campagne op dit moment in München. Men wil deze vervolgens uitbreiden naar andere steden in Duitsland en vervolgens ook Europa en de Verenigde Staten.

Marcus Jentsch, CFO van Jolt, zegt hierover het volgende: “Door onze financieringsactiviteiten voor ultrasnelle laders te internationaliseren, kunnen wij het investeringsprogramma versnellen. Tegelijkertijd geven we onze eindklanten de kans om rechtstreeks te investeren in iets wat zij nodig hebben en zullen gebruiken.”

Jentsch vertelde dat het bedrijf in de komende weken een partnerprogramma zal lanceren dat lokale individuen en gemeenschappen in staat zal stellen hun eigen fondsenwervingsinspanningen te starten om ultrasnelle oplaadstations in hun buurten te krijgen.

Via het ChargeMyCity-partnerprogramma zal Jolt ook individuele gemeenten helpen hun eigen snellaadstations te financieren. De start-up zal de oplaadstations exploiteren en onderhouden, die vervolgens beschikbaar zullen zijn voor het publiek.

Vorig artikelIntroductieversie van Cadillac Lyriq is al na tien minuten uitverkocht
Volgend artikelDe Xpeng P5, een elektrische sedan met Lidar-technologie, komt ook naar Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in