CHAdeMO Association en Open Charge Alliance gaan samenwerken

CHAdeMO Association en Open Charge Alliance gaan samenwerken

De CHAdeMO Association en de Open Charge Alliance starten een nieuwe gezamenlijke werkgroep. Beide organisaties willen samen de industrie helpen om de combinatie van OCPP en CHAdeMO te implementeren. Met deze combinatie kunnen elektrische voertuigen slimmer en sneller laden.

De Open Charge Alliance (OCA) is de organisatie achter OCPP. Die afkorting staat voor ‘Open Charge Point Protocol’, en dit protocol maakt een betere communicatie tussen laadstations en beheersystemen van laadstations mogelijk. De CHAdeMO Association is de organisatie achter de gelijknamige stekker, die de standaard is voor DC-snellaadstations. Naast hun protocollen vertegenwoordigen OCA en CHAdeMO beide ook een wereldwijd ledenbestand van kleine en grote spelers in de automobiel- en EV-laadindustrie.

Samenwerking niet meer dan logisch

De CHAdeMO Association en de Open Charge Alliance beschouwen de samenwerking als een logische volgende stap in de ontwikkeling van een slimme en snelle laadinfrastructuur. Tomoya Imazu (Tepco) is hoofd van de technische werkgroep van CHAdeMO en medevoorzitter van deze gezamenlijke werkgroep: “Deze samenwerking is heel logisch omdat OCPP een de facto industriestandaard is en perfect complementair en compatibel is met CHAdeMO. Het is zinvol om de implementatie van de twee samen te vergemakkelijken.

De werkgroep zal zich richten op de implementaties van zowel OCPP1.6 als OCPP2.0.1 in combinatie met CHAdeMO 1.0 (inclusief V2X), 1.2 en CHAdeMO 2.0 voor slim laden. Imazu werkt dit uit: “Omdat CHAdeMO de enige internationale standaard is die de V2G-communicatie heeft gedefinieerd en producten op de markt beschikbaar heeft, kijken we er vooral naar uit om samen te werken aan de nieuwe V2G-uitbreiding van OCPP 2.0.1.”.

Beide protocollen in één laadnetwerk implementeren

Lonneke Driessen, uitvoerend directeur van OCA en medevoorzitter van de gezamenlijke werkgroep: “Met deze gezamenlijke werkgroep zullen we samenwerken met OCPP-deskundigen en CHAdeMO-deskundigen om de snelgroeiende industrie te helpen bij de implementatie van beide protocollen in één laadnetwerk. We nodigen alle leden van de Open Charge Alliance en van de CHAdeMO Association uit om zich bij deze inspanning aan te sluiten!

Nick Coghlan (Tritium); deelnemer van de gezamenlijke werkgroep: “In de afgelopen twintig jaar heeft Tritium zich gevestigd als een wereldwijde ambassadeur voor elektrische mobiliteit en het opladen van elektrische voertuigen. In het veld ondersteunen onze snelladers zowel OCPP als CHAdeMO. We zijn dan ook zeer verheugd om deel uit te maken van deze nieuwe werkgroep, waarin beide partijen samenwerken met andere sterke leiders in de industrie om optimale oplaadprotocollen te testen en te innoveren.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven