Cenntro met meerdere bedrijfsvoertuigen de Europese markt op

Cenntro Logistar 100

In Europa hebben we nog niet vaak van de Cenntro Electric Group gehoord. Dit Amerikaanse bedrijf is echter van plan om zijn elektrische Logistar bedrijfwagen ook op de Europese markt te introduceren. Daarnaast nam het bedrijf onlangs een minderheidsaandeel in Antric, een Duitse producent van cargobikes.

De elektrische bedrijfswagens die Cenntro in Europa aan wil bieden, zijn de Logistar 100 en Logistar 260. Beide zijn elektrische bestelwagens die voor de last-mile bedoeld zijn. Het eerste model is een licht en compact model, de tweede is met een lengte van 5,5 meter behoorlijk wat groter.

Wereldwijd in gebruik

Hoewel wij hier dus nog niet veel van Cenntro hebben gehoord, zegt het bedrijf dat het zijn voertuigen in meer dan 25 landen in gebruik zijn. In totaal heeft Centtro tot eind vorig jaar 3.700 voertuigen afgeleverd. Cenntro wil dit met de lancering van twee nieuwe modellen in Europa aanzienlijk te verhogen.

Logistar 100

De hierboven afgebeelde Cenntro Logistar 100 is een compacte lichte bestelwagen die puur voor gebruik in de last-mile is ontworpen. Hij is leverbaar in een grote hoeveelheid carrosserievarianten. Centtro noemt het de ideale bestelwagen voor in de stad, zowel voor maaltijd- en pakketbezorgers als reparateurs en ambachtelijke beroepen. Het WLTP-bereik van 118 kilometer lijkt weinig maar is meestal meer dan voldoende voor de gemiddelde bezorgtaken. Dat geldt ook voor het laadvolume van 2 m³ en het laadvermogen van 525 kilogram. Cenntro heeft voor de Logistar 100 al een EU-typegoedkeuring, de leveringen zullen dan ook binnenkort beginnen. Waarschijnlijk dit najaar nog. Daarna zal Cenntro hem ook aanbieden in  Azië en Midden- en Zuid-Amerika.

Logistar 260

Cenntro LogistarIn het eerste kwartaal van 2023 zal Cenntro ook de grotere Logistar 260 op de markt brengen. De typegoedkeuring daarvan is gepland voor het einde van dit jaar. De Logistar 260 heeft een lengte van 5,50 meter, een breedte van 1,85 en een hoogte van 2 meter. Het laadvolume bedraagt 7,5 kubieke meter. Over de aandrijving en actieradius is nog niets bekendgemaakt. Ook is er nog amper fotomateriaal beschikbaar. Bijzonder is dat de Logistar 260 twee zijdelingse laaddeuren krijgt die als vleugeldeuren opengaan. Wellicht dat er op de IAA Hannover, waar Cenntro aanwezig is, meer specificaties van de Logistar 260 bekend worden gemaakt.

Belangen in Tropos en Antric

Eerder dit jaar meldde Centro dat men een meerderheidsbelang in Tropos Motors Europe in het Duitse Herne heeft verworven. Daar wil Cenntro onder anderen de Metro, een compact elektrische bestelwagentje, produceren.

Antric One

Daarnaast neemt Cenntro ook een belang van 25% van Antric, een in het Duitse Bochum gevestigde fabrikant van elektrische cargo-bikes. Het bekendste concept van dit Duitse bedrijf is de Antric One, een vierwielige cargo-bike voor bezorgdiensten en ander goederenvervoer. Antric had hiervan nog geen serieproductie op poten gezet. Cenntro is nu van plan om de Antric One in zijn fabriek in Herne te produceren. Cenntro wil deze cargo-bike wereldwijd op de markt brengen.

Cenntro Antric One

Peter Wang, voorzitter en CEO van Cenntro: “Wij geloven dat er niet één elektrische voertuigoplossing is die de veelheid aan manieren waarop goederen en diensten kunnen worden geleverd en gedistribueerd kan ondersteunen. Het ontwerp en de mobiliteit van de Antric One zullen dienen als een unieke aanvulling op Cenntro’s productlijn van geavanceerde, marktgevalideerde commerciële voertuigen, waardoor een innovatieve vorm van e-transport ontstaat die een breed scala aan toepassingen kan dienen. We kijken uit naar een nauwe samenwerking met het Antric-team om hun Antric One cargo-bike in de komende maanden verder op te schalen met klanten in Noord-Amerika, Europa en Azië.”

Eric Diederich, oprichter en CEO van Antric: “Samen met Cenntro kunnen we steden over de hele wereld ondersteunen bij hun ecologische transformatie door middel van geavanceerde en efficiënte mobiliteitsoplossingen. Deze samenwerking was een natuurlijke fit en zal ons voorzien van extra kapitaal, uitgebreide verkoop- en marketingmogelijkheden en het bereiken van nieuwe regio’s voor de Antric One.”

Vorig artikelMG4 Electric: prima looks en specs tegen een uiterst scherpe prijs
Volgend artikelOpel blaast de afkorting GSe nieuw leven in

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in