CATL’s “module to bracket” accutechnologie voor zware vrachtwagens bespaart ruimte en gewicht

CATL’s “module to bracket” accutechnologie

De grote Chinese accufabrikant CATL introduceert de nieuwe “module to bracket” accutechnologie. Hierbij wordt de accumodule rechtstreeks in het chassis van het voertuig geïntegreerd. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing van het gewicht van de accumodule, en ook van de ruimte die deze in beslag neemt.

Alleen maar voordelen

Volgens CATL wordt door het gebruik van de “module to bracket” (MTB) accutechnologie het volume van de accumodules met 40 procent gereduceerd, terwijl het gewicht van de modules met 10 procent afneemt. Dat betekent dus dat de truck dus compacter en lichter kan zijn, of dat er meer lading mee kan worden genomen, of dat men accumodules met een grotere accucapaciteit kan monteren.

Ook kan men dankzij deze technologie het zwaartepunt van het voertuig met 21 procent verlagen, wat het rijgedrag uiteraard ten goede komt.

De accupakketten die gebruik maken van deze technologie ondersteunen capaciteiten van 140 kWh tot 600 kWh en een energiedichtheid bereiken van 170 Wh/kg of 305 Wh/L. Bovendien hebben ze een levensduur van 10 jaar of 10.000 (ont)laadcycli. Voordelen genoeg dus.

Ook compatible met “battery swap” technologie

Deze packs maken gebruik van U-vormige waterkoelingstechnologie. Dit zorgt voor een efficiëntere afvoer van de warmte. Volgens CATL is dit een aanzienlijk betere oplossing voor het elektrificeren van zware vrachtwagens of bouwmachines met omwisselbare accupakketten.

Inderdaad, CATL kan deze technologie combineren met “accu swap” technologie, zodat gebruikers het lege accupakket in no-time kunnen omruilen voor een vol accupakket. De Chinese accuproducent zal deze technologie voor het eerst zal toepassen in een accuwisselproject door Qiyuan Core Power, een dochteronderneming van State Power Investment Corporation.

Vorig artikelMercedes EQE SUV: wordt dit hét succesnummer?
Volgend artikelAiways U6 – Geval apart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in