donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsCATL introduceert eigen CIIC-platform met CtP-technologie

  CATL introduceert eigen CIIC-platform met CtP-technologie

  Als je als vooraanstaande accufabrikant bezig bent met de ontwikkeling van cell-to-pack accu’s, dan zou je de voordelen daarvan heel mooi kunnen demonstreren met een speciaal daarvoor vervaardigd platform. De Chinese accufabrikant CATL gaat nog een stapje verder, met een eigen CtP-platform dat een kant-en-klare oplossing biedt.

  Hoe makkelijk is het voor een voertuigfabrikant die snel een nieuw elektrisch model op de markt wil brengen, om gewoon gebruik te maken van een bestaand platform? Je kunt je dan natuurlijk afvragen in hoeverre het eindresultaat met zo’n universele bouwsteen de concurrentie aankan. Volkswagen laat met het MEB-platform zien dat dat geen probleem hoeft te zijn. Dat succes hangt uiteraard van verschillende factoren af.

  CATL Integrated Intelligent Chassis

  Als je als nieuwkomer dan gebruik kunt maken van een platform waarin de modernste technieken – zoals deze cell-to-pack technologie – is verwerkt, dan verhoog je daarmee natuurlijk je kansen. Daarom biedt CATL zijn klanten nu een kant-en-klaar “skateboard”-platform dat de accu, elektromotoren en de componenten voor meer rem-, stuur- en vermogenselektronica bundelt, en volgens de laatste technologieën is vervaardigd. Helaas maakte CATL geen specificaties of andere technische gegevens van het nieuwe ‘CATL Integrated Intelligent Chassis’ – afgekort CIIC – bekend. Volgens Chinese portals zou het platform variabel que lengte zijn, kan men de accu’s op verschillende plaatsen monteren en zou zelfs een ‘afneembare carrosserie’ mogelijk zijn.

  Binnenkort in productie

  Het CATL Integrated Intelligent Chassis gaat overigens naar verluidt binnenkort al in serieproductie. Het schijnt dat CATL in februari al is begonnen met de bouw van een fabriek voor het CIIC. Begin oktober heeft het bedrijf octrooi aangevraagd voor een chassis dat sterk lijkt op het skateboardchassis.

  Samenwerking met Vinfast

  Wanneer de eerste elektrische auto’s op dit nieuwe platform afgeleverd zullen worden, is nog niet bekend. CATL heeft er wel een klant voor, en dat is niet de eerste de beste. De Vietnamese autofabrikant VinFast namelijk, en die barst van de ambities. CATL kondigt aan dat men aan Vinfast in de toekomst niet alleen (CtP-)accu’s maar ook platformen zal gaan leveren.

  De ondernemingen zijn overeengekomen dat het CIIC skateboardchassis deel van de samenwerking zal uitmaken. Naast de samenwerking op het gebied van CtP-accu’s en het nieuwe platform, “is CATL bereid om op andere gebieden met VinFast samen te werken om accu-innovatie en de overgang naar elektrische mobiliteit te ondersteunen,” aldus CATL. “De toegenomen samenwerking zal beide bedrijven in staat stellen om batterijtechnologie-innovatie en wereldwijde elektrische mobiliteit te bevorderen, wat bijdraagt aan de wereldwijde energietransitie-inspanningen en doelstellingen op het gebied van koolstofneutraliteit.”

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos