Caterpillar test prototype geëlektrificeerde ‘793’ mijnbouwtruck

elektrische Caterpillar 793 mijnbouwtruck

Ook Caterpillar, de wereldwijd bekende producent van bouwmachines, gaat zijn leveringsprogramma elektrificeren. De eerste voertuigen waar Caterpillar zich op richt, zijn mijnbouwtrucks. Het Amerikaanse bedrijf heeft de ontwikkeling van het prototype van de eerste modellen, genaamd ‘793’, achter de rug.

Het prototype van de elektrische mijnbouwtruck werd gebouwd op Caterpillar’s Tucson Proving Ground in Green Valley, Arizona. Dit terrein moet overigens ook worden omgevormd tot een duurzaam test- en validatiecentrum van de toekomst. Caterpillar wil op deze locatie dezelfde duurzame oplossingen toe te passen die mijnbouwbedrijven in hun eigen activiteiten gebruiken. Dit om uit de eerste hand te ervaren wat er nodig is om een geëlektrificeerde mijnbouwlocatie te exploiteren.

Caterpillar geeft in het persbericht nog geen exacte technische gegevens over de elektrische 793 versie vrij. Het enige wat men vertelt is dat hij een topsnelheid van 60 km/u kan halen als hij met de nominale capaciteit is geladen. De ‘normale’ 793 F, die verbrandingsmotor van maar liefst 85.000 cc heeft, heeft een nominaal laadvermogen van 231 ton.

Meer geëlektrificeerde Caterpillar-trucks

De elektrische 793 is niet de eerste geëlektrificeerde zware kipwagen van Caterpillar. De fabrikant tekende afgelopen zomer een overeenkomst met mijnbouwconcern BHP, waarin staat dat men het volledige vrachtwagenpark van het mijnbouwconcern in de Chileense Escondida-kopermijn gaat elektrificeren. Hiervoor zal men onder anderen een elektrische versie van de Caterpillar 798 AC inzetten. Deze truck heeft een vermogen van 2.610 kW en kan met 372 ton worden geladen.

Early learner-programma

Het gebruiksklare prototype van de 793 wordt door Caterpillar momenteel gedemonstreerd aan klanten, -die deelnemen aan het zogenaamde “Early Learner”-programma. Hiervoor gebruikt men een zeven kilometer lang testparcours waarop men de volledig beladen kiepwagen verschillende ritten en opdrachten uit laat voeren. Zo moet het immense voertuig een helling van tien procent over een kilometer bij 12 km/u volbrengen. Ook moet het voertuig diezelfde helling weer afdalen, waarbij men dus goed kan demonstreren hoeveel energie er dan kan worden gegenereerd.

elektrische Caterpillar 793 mijnbouwtruck

Ook voor simulaties

Het Amerikaanse bedrijf gebruikt de testritten uiteraard ook om data te verzamelen. Naar eigen zeggen bewaakt Caterpillar meer dan 1.100 datakanalen waarbij men 110.000 dataentries per seconde verzamelt. Met behulp van deze data kan Caterpillar de simulatie- en engineeringmodellen verbeteren.

Vorig artikelOutisan e-Wagon: ook de bolderkar wordt elektrisch
Volgend artikelRobuuste Giant Stormgard E+ combineert design en duurzaamheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in