Carver gaat naar de beurs en wil productie in Zuid-Korea onderbrengen

Carver gaat naar de beurs en wil productie in Zuid-Korea onderbrengen

Carver bracht een aantal jaren geleden een revolutionaire, overdekte scooter uit. Dat project raakte in de vergetelheid maar kwam een jaar geleden in elektrische uitvoering weer in het nieuws. Carver gaat nu naar de beurs om geld op te halen. Het bedrijf wil de elektrische scooters in Zuid-Korea laten bouwen.

Obligaties

Het Friese bedrijf hoopt op de NPEX-effectenbeurs door middel van obligaties zo’n twee miljoen euro op te halen. Hiervoor geeft Carver een vijfjarige obligatielening uit, tegen een jaarlijkse rente van acht procent. Het kapitaal dat Carver daarmee wil ophalen wordt aangewend voor het uitbreiden van de productie. Tot de aandeelhouders van Carver behoren bakfietsenmaker Babboe, de Heerenveense Acell Group, de NOM en de Friese Ontwikkelings Maatschappij.

Zuid-Korea

Op dit moment is de elektrische van Carver – weliswaar in kleine volumes – al in productie. Carver laat het frame in China maken en assembleert het vervolgens zelf in Leeuwarden. Maar Carver kan de scooter nu ook in Zuid-Korea laten maken. Het Friese bedrijf sloot daarvoor een licentieovereenkomst met iEV. Deze Zuid-Koreaanse firma wil de scooter niet alleen gaan verkopen in Zuid-Korea maar kan op de gehele productie op zich nemen.

Leveringen gaan door

Volgens directeur Anton Rosier van Carver is dit een gunstig moment om dit te gaan doen, vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. De Coronacrisis speelt de firma danig parten. Rosier heeft de fabriek daardoor moeten sluiten. De geplande leveringen kan het bedrijf evengoed nakomen: “De Coronacrisis in Azië lijkt af te nemen, waardoor alle onderdelen van de Carver weer geleverd worden. Nu de crisis met name Europa teistert, worden wel voorbereidingen getroffen om ook de totale assemblage in Korea en in China te laten verzorgen door de partners van Carver.” Carver wil dan complete voertuigen naar Nederland laten verschepen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven