woensdag, 7 december, 2022
Homee-NieuwsCanoo maakt prijs Lifestyle Vehicle bekend en opent de orderboeken

Canoo maakt prijs Lifestyle Vehicle bekend en opent de orderboeken

De Californische startup Canoo heeft de prijs van zijn eerste model met de naam Lifestyle Vehicle bekendgemaakt. Dit model gaat afhankelijk van de gekozen variant tussen de 34.750 en 49.950 dollar kosten. Ook heeft men wat zaken ten opzichte van het eerdere concept gewijzigd.

De Lifestyle Vehicle is nog steeds een elektrische auto “met de binnenruimte van een grote SUV en de uitwendige afmetingen van een compacte auto”. Over dat ‘compacte’ hebben wij in Europa natuurlijk een andere opvatting maar het blijft een interessant concept. De marktintroductie van het model, dat Canoo in 2019 onthulde, zal volgend jaar plaats vinden. De eveneens aangekondigde elektrische pick-up en de bestelwagen zijn gepland voor 2023.

Specificaties blijven vaag

Helaas heeft Canoo nog heel weinig specificaties vrijgegeven. Het enige wat men noemt, zijn de “verwachte specificaties”. Daaronder verstaat men een 220 kW elektromotor met een koppel van 450 Nm en een 80 kWh accupakket. Verder weten we dat het bedrijf een skateboardplatform zal gebruiken. In het skateboardconcept bevinden de accu, elektromotoren en de besturingseenheid zich in de vloer en/of de wielen. Dit maakt een flexibel gebruik van het interieur van het voertuig mogelijk. De minibus kan worden gebruikt als bestelwagen, kampeerbus of personenbus. Zodoende meent Canoo dat er, ondanks die vage specificaties, genoeg belangstelling zal zijn en opende men de orderboeken. Voor honderd dollar kunnen geïnteresseerden de Lifestyle Vehicle reserveren. Canoo biedt de Lifestyle Vehicle aan in de versies Base, Premium en Adventure.

Elektrische pick-up en bestelwagen

De aangekondigde pick-up moet eigen zeggen concurreren met “Amerika’s best verkochte pick-up”. Daarmee bedoelt Canoo waarschijnlijk de Ford F150, waarvan binnenkort een elektrische versie genaamd ‘Lightning’ op de markt komt. Ook bij die pick-up is men nog vaag over de specificaties. Canoo beweert dat de pick-up een elektromotor van minimaal 373 kW krijgt, een bereik van minimaal 320 kilometer heeft en dat een laadvermogen ongeveer 800 kg bedraagt. De ‘Multi-Purpose Delivery Vehicle’ (MPDV) is een elektrische bestelwagen voor de bekende ‘laatste mijl’. De MPDV, die is bedoeld voor werklieden en bezorgers in grootstedelijke gebieden, krijgt een 150 kW elektromotor en een actieradius tot 400 km.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Stem op de EV van het jaar 2023 en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed

Kies de auto waarvan jij vindt dat dit de meest interessante nieuwe EV is, per segment. Je mag er een onderbouwing bijleveren. Uit alle inzendingen verloten wij weer € 1.000 gratis laadtegoed. Dat is zo'n 15.000 tot 20.000 km gratis elektrisch rijden - afhankelijk van laadtarieven en verbruik.

e-Videos