Homee-NieuwsCamperbouwers hebben de Mercedes EQV ontdekt

Camperbouwers hebben de Mercedes EQV ontdekt

Het aanbod aan elektrische campers is nog gering. Het aantal klanten dat een elektrische camper wil, groeit echter gestaag. Daarom gaan de Nederlandse camperbouwer Tonke en de Zwitserse bedrijven Yellowcamper en Sortimo met de Mercedes EQV aan de slag.

Wie een elektrische camper wil, wil meestal niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. En dat zit je met de Mercedes EQV absoluut niet. Het is de meest luxueuze elektrische personenbus op de markt. Kopers worden verwend met prima rijeigenschappen, een hoogstaand comfort, een meer dan complete uitrusting, een krachtige 150 kW elektromotor en ook nog eens een heel behoorlijke actieradius van 300 à 375 kilometer.

Actieradius

Bij een elektrische auto heeft de luchtweerstand een grote invloed op de actieradius. Bij een bredere en hogere auto, zoals de Mercedes EQV, is die luchtweerstand natuurlijk vrij veel. Maar veel camperbezitters rijden vooral op binnenwegen. Daar speelt de luchtweerstand een vele kleinere rol en is er kans dat zij met een Mercedes EQV een relatief grote actieradius halen.

De keus voor de EQV is dan ook niet meer dan logisch, ook al is het een vrij kostbaar basisvoertuig voor een camper. Maar Tonke zit allesbehalve in het laagste segment en Sortimo en Yellowcamper komen uit Zwitserland waar budget meestal ook geen probleem is.

Tonke

De Nederlandse camperbouwer Tonke wilde al jaren een serie elektrische campers gaan bouwen. Oprichter Maarten van Soest heeft daarom de elektrische bestelwagens van alle fabrikanten onder de loep genomen. De keus viel uiteindelijk op de Mercedes EQV. Van Soest mocht er eentje een paar weken proberen en is ronduit enthousiast over de EQV. Tonke zal de EQV-camper komend voorjaar lanceren. Hoewel men alleen een prijslijst heeft en nog geen foto’s behalve die van het basisvoertuig zelf, verkoopt Tonke de EQV-camper al volop. Tonke zal hem als ‘weekender’ aanbieden met een grote slaapbank over de volledige breedte en een optionele keuken. Ook komt er een volledig ingerichte buscamper op basis van de EQV.

De levering van de EQV is wel wat lastig vanwege het wereldwijde chiptekort. Maar het is Tonke gelukt om een aantal van de zeer schaarse productieplaatsen te kunnen reserveren. De eerste EQV campers worden waarschijnlijk dus voor de zomer afgeleverd.

Sortimo Mercedes EQV camper elektrisch

Sortimo

Het Zwitserse bedrijf Sortimo is van oudsher gespecialiseerd in het bouwen van inrichtingen voor bestelwagens en bedrijfswagens. De laatste tijds is men zich ook meer gaan toeleggen op camperinrichtingen, en dan voornamelijk losse ‘campermodules’.

Op de Suisse Caravan Salon in Bern presenteerde Sortimo een op de elektrische Mercedes-Benz EQV gebaseerde buscamper. Sortimo maakte hierbij gebruik van zijn eigen S-Camper-campermodules. Deze bestaan uit keukenblok en een tweepersoons bank die naar een bed kan worden omgebouwd. Dat bed heeft twee slaapplaatsen en in het hefdak bevinden zich nog twee slaapplaatsen.

Het gewicht speelt altijd een grote rol bij camper. Door het vrij hoge rijklare gewicht van de EQV, het gewicht van de camperinrichting en het hefdak in combinatie met het toegestane totaalgewicht van 3,5 ton is het laadvermogen niet heel overdadig. De campermodules van Sortimo zijn relatief licht, wat hier dus een uitkomst is.

Roger Mosimann van Sortimo: “Onze modules zijn kilo’s lichter dan die van de concurrentie. Vooral wanneer ze in elektrische bestelwagens worden gebruikt, loont dit de moeite. Want elke bespaarde kilo betekent meer actieradius”.

Yellowcamper

Ook de Zwitserse camperbouwer Yellowcamper brengt, in samenwerking met Lorenz Nutzfahrzeuge AG, een elektrische Mercedes EQV camper op de markt. Ook Yellowcamper doet dit door middel van losse campermodules, zoals in onderstaande video te zien is. Hierin is ook goed te zien hoe de EQV er met een hefdak uitziet (en hoe het Zwitserse dialect klinkt…).

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Stem op de EV van het jaar 2022

Welke EV is volgens jou de EV van het jaar 2022? Breng jouw stem uit en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed.

Klik hier om jouw stem uit te brengen

- Advertisment -

e-Nieuws

Japanse wetenschappers ontwikkelen lithiumaccu met veel hogere energiedichtheid

Dat de huidige Li-Ion accu’s hun langste tijd hebben gehad, dat moge duidelijk zijn. Toch zullen we het nog een tijdje met deze accu’s – en met LFP-accu’s – moeten doen. De ‘solid-state’ en ‘grafeen’ accu’s laten nog even op zich wachten. Japanse wetenschappers introduceren nu een lithium-lucht accu.

e-Videos