Amerikaans luxemerk Cadillac onthult eerste elektrische auto

We schreven het al: Cadillac – het Amerikaanse luxemerk dat we vooral associëren met achtcilinders – moet een Tesla-concurrent worden. En inderdaad, op de autoshow van Detroit (14 – 27 januari) onthulde de fabrikant zijn eerste daad bij het woord: een volledig elektrische SUV.

Hij staat op het nieuwe elektrische BEV3-platform van General Motors (GM), maar precieze specificaties zijn nog niet bekend. Zelfs de naam van de auto houdt Cadillac nog voor zich. Die wordt over een tijdje bekendgemaakt, als de auto het productiestadium nadert. Wanneer dat is, weten we echter ook niet.

Powersedan

Denk overigens niet dat Cadillac helemaal groen gaat. De fabrikant moet het EV-offensief van General Motors gaan leiden, maar dat betekent niet dat er een ommezwaai gaat plaatsvinden. Tegelijkertijd met deze elektro-SUV introduceerde ‘Caddy’ een nieuwe cross-over: de XT6. Bovendien hintte het merk naar een opvolger van de Escalade en een powersedan à la BMW M5.

BEV3-platform

Cadillac zal binnen GM de eerste zijn die het BEV3-platform gaat toepassen. De bodemsectie is modulair en geschikt voor vierwiel-, achterwiel- en voorwielaandrijving. Net als het MEB-platform van Volkswagen kan BEV3 in grootte variëren en worden toegepast in sedans, stationwagons, MPV’s, SUV’s en meer.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven