BYD Han elektrische sedan

BYD wil premium elektrische sedan naar Europa brengen

Het Chinese BYD, een van de grootste fabrikanten van elektrische auto’s, kondigde onlangs aan dat het in Europa ook elektrische personenwagens en vrachtwagens wil verkopen. De eerste EV die BYD naar Europa brengt, is de Tang SUV. Maar BYD voegt daar binnenkort ook een elektrische premium sedan, aan toe.

Vlaggenschip

De Tan, zoals het nieuwe model gaat heten, vertelt ons ook iets meer over de ambities van BYD. De Han EV is naar eigen zeggen ontworpen als een concurrent voor Europese premium sedans. Het model moet het nieuwe vlaggenschipmodel van BYD worden en ook de eerste elektrische auto met een “blade”-accu. Dit nieuwe accuconcept verkleint de kans op brand, ook in het geval van ernstige schade. Volgens de ontwikkelaars maakt de accu ook een groter bereik mogelijk, ondanks de eenvoudigere technologie. Verder omschrijft BYD (Build Your Dreams) de Han met fraaie termen als “zelfverzekerd design”, “uitzonderlijk vakmanschap”, “superieure luxe” en veel vermogen. De Han accelereert in 3,9 seconden van nul naar honderd gaan. Verder zijn er nog niet veel specificaties vrijgegeven, behalve de actieradius. Die moet volgens de niet bepaald betrouwbare NEDC-norm 605 kilometer bedragen.

premium elektrische sedan BYD Han

Zelflerend assistentiesysteem

Naast een overdaad en power beschikt de BYD Han ook over “DiPilot” technologie. Dit is een zelflerend, intelligent rijassistentiesysteem met 5G ondersteuning. Dit intelligente veiligheidssysteem – een ontwikkeling van Bosch – moet voor meer veiligheid zorgen.

“De Han EV beschikt over de nieuwste technologie en profiteert van de meer dan tien jaar ervaring van BYD op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van elektrische voertuigen”, zegt BYD-manager Yubo Lian. Hij belooft: “Het gebruik van de ultraveilige blade accu en het volledig elektrische platform van BYD, de carrosseriestructuur, de milieuvriendelijke materialen en de veiligheidssystemen maken van de Han EV de veiligste auto op de markt van vandaag.”

Lancering eind juni in China

Men verwacht dat de Han EV in Europa tussen de 45.000 en 55.000 euro zal kosten. Het is nog niet duidelijk of dit inclusief de invoerrechten en belastingen is. Het is ook nog onduidelijk wanneer de Han EV beschikbaar zal zijn in Europa. In eerste instantie wordt het nieuwe model eind juni in China gelanceerd.

BYD Han sedan elektrisch

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven