BYD breidt leveringsprogramma uit met de Seal U SUV

BYD Seal U SUV

De IAA München 2023, die begin komende maand van start gaat, wordt het toneel van een aantal interessante onthullingen. De BYD Seal U zal daar bijvoorbeeld zijn Europese debuut maken. Met de lancering van deze elektrische SUV breidt BYD Europe zijn programma uit tot maar liefst zes modellen.

Samenwerking Louwman Groep en BYD

De samenwerking tussen de Louwman Group en BYD lijkt tot dusver succesvol te verlopen. De Europese introductie van BYD begon met drie modellen (Atto 3, Han en Tang). Al snel werden er nog twee modellen aan toegevoegd. De scherp geprijsde Seal sedan is een nagenoeg directe concurrent voor de Tesla Model 3 terwijl de BYD Dolphin – een compacte hatchback – in een nog lager prijssegment is gepositioneerd.

Louwman Group, een familiebedrijf opgericht in 1923, is een van de grootste automotive bedrijven in Europa. BYD, een grote Chinese autofabrikant, heeft zich ontwikkeld van een accuproducent tot een leider in de sector van New Energy Vehicles (NEV’s, stekkerauto’s). Het Chinese bedrijf, dat naast personenauto’s ook bussen en bedrijfswagens bouwt, is aanwezig in meer dan 70 landen.

BYD Seal U

Daar komt heel binnenkort dus nog de BYD Seal U bij. Ook deze iets grotere SUV komt in een volumesegment, want hij zal qua grootte en prijs ongetwijfeld bij de Tesla Model Y in de buurt komen. Het design – dat naadloos in de Ocean Aestetics designtaal van BYD past – oogt door de gewelfde lijnen en bescheiden details behoorlijk elegant. Laten we ook niet vergeten dat deze auto een stuk hoger en ruimer is dan de ‘normale’ Seal. Dat is een slanke, gestroomlijnde sedan terwijl de Seal U een SUV is. De “U” in de naam staat voor “Utility”, wat dus betekent dat het een veelzijdige auto zou moeten zijn. Het interieur biedt ruimte en comfort voor vijf personen, en de riante bagageruimte is ideaal voor zowel dagelijks gebruik als lange reizen. Opvallend genoeg wijkt het dashboard behoorlijk af van de BYD Seal sedan.

BYD Seal U

Twee uitvoeringen

De auto is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, beide uiteraard met ‘Blade’ accupakketten. De BYD SEAL maakt gebruik van de nieuwste BYD Cell-to Body-technologie (CTB) waarbij de accu en carrosserie één geheel vormen. Daardoor ontstaat een zeer stijve en veilige structuur.

  • Comfort-uitvoering: uitgerust met een 71,8 kWh Blade Battery, goed voor een bereik van 420 km.
  • Design-uitvoering: dankzij een 87 kWh Blade Battery heeft deze uitvoering een actieradius van 500 km.

De BYD Seal U SUV wordt naar verwachting in het eerste kwartaal 2024 op de markt verwacht.

IAA München is het perfecte platform

De keuze om de BYD Seal U te lanceren op de IAA München is zowel strategisch en symbolisch. De IAA, die een tijdje geleden van Frankfurt naar München is verhuisd, is een van de meest prestigieuze autoshows ter wereld. Daarmee is deze beurs uiteraard een prachtig en representatief platform voor de lancering van een nieuw model. BYD zal er uiteraard ook de andere vijf modellen presenteren. Het zal overigens voor de eerste keer zijn dat een Chinees merk met maar liefst zes modellen op een Europese autobeurs exposeert.

Michael Shu, General Manager en Managing Director van BYD Europe: “In Europa focust BYD op het introduceren van innovatieve, hightech auto’s met een milieuvriendelijk karakter. De IAA in München is het perfecte podium om onze nieuwste modellen te presenteren. Met een breed portfolio en baanbrekende technologieën zet BYD zich in om een brede klantenkring optimaal van dienst te kunnen zijn. Een gedreven en ervaren dealernetwerk biedt daarbij service van hoog niveau.”

Vorig artikelGeen Vespa maar een Lámpago
Volgend artikelVeo Cosmo X: een bijzondere én gewone elektrische scooter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in