‘Bugatti komt in 2023 met een volledig elektrische luxemobiel’

Van een merk dat een W16 met vier turbo’s gebruikt, verwacht je het niet, maar Bugatti denkt er toch echt over om elektrisch te gaan. Het zou gaan om een model gebaseerd op het platform van de Porsche Taycan.

Bugatti-topman Stephan Winkelmann wil zijn merk graag uitbreiden, niet naar boven, maar naar beneden. Bugatti levert nu de Chiron en de tot veertig exemplaren gelimiteerde Divo. La Voiture Noire – de 11 miljoen euro, exclusief belastingen, kostende one-off – tellen we even niet mee.

Verlengd Taycan-platform

Volgens het Britse tijdschrift Car introduceert Bugatti in 2023 een luxe-EV op basis van een verlengd Taycan-platform. “Ik denk dat we inderdaad met een volledig elektrische auto gaan komen”, aldus Winkelmann. “Die biedt een mooie balans tussen performance, comfort en bruikbaarheid.”

Niet meer om topsnelheid

Volgens Winkelmann gaat het bij Bugatti in de toekomst niet meer om topsnelheid, zoals dat bij de Veyron en Chiron wel ging. “Vanaf nu gaan we de nadruk meer leggen op rijdynamiek, lichtgewicht constructie en duurzame luxe.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven