Engeland laadaanslutingen thuis

Britse regering goed bezig met stimuleringsmaatregelen EV’s

Alle Britse nieuwbouwwoningen moeten een laadaansluiting krijgen. Dat is een van de plannen van de Britse regering om elektrisch rijden te stimuleren. Bij snelladers moet je straks ook gewoon met de pinpas kunnen betalen en ook alle nieuwe utiliteitsgebouwen moeten laadpunten krijgen. Ondanks de Brexit zijn ze goed bezig in Engeland.

1) Laadaansluitingen bij nieuwbouwwoningen

Een van de plannen omvat dus het plaatsen van laadaansluitingen in alle Britse nieuwbouwwoningen. Deze oplaadpunten zouden een minimumvermogen van 7 kW moeten krijgen. Ze moeten een universele aansluiting hebben waarmee alle soorten elektrische voertuigen die momenteel op de markt zijn, kunnen worden opgeladen.

Duidelijk behoefte aan schoner en groener vervoer

Staatssecretaris Chris Grayling over de laadaansluitingen thuis: “Met een recordaantal ultra-lage-emissievoertuigen op de Britse wegen is het duidelijk dat er behoefte is aan schoner en groener vervoer. Het opladen thuis is de meest handige en goedkope optie voor consumenten. Ze kunnen de auto eenvoudigweg aansluiten om ’s nachts op te laden zoals ze dat met een mobiele telefoon doen.”

Slim opladen

De overheid zou ook graag zien dat alle nieuwe particuliere EV-laders zogenaamde slimme laders zijn. Een recente studie van de Britse energiesysteembeheerder National Grid ESO schetste een scenario waarin 35 miljoen EV’s met behulp van slimme oplaadtechnologie grote hoeveelheden hernieuwbare elektriciteit op kunnen slaan.

2) Verkoop brandstofauto’s mogelijk al veel eerder verboden

Een plan waar wij uiteraard volledig achter staan. Het maakt elektrisch rijden op die manier veel bereikbaarder en aantrekkelijker. In een ander plan staat dat de wil de verkoop van nieuwe auto’s met brandstofmotor in Verenigd Koninkrijk al veel eerder dan met ingang van 2040 wordt verboden., Men overweegt om deze deadline naar voren te trekken, naar 2035 of zelfs 2030.

3) Snelladers met PIN-betalingen

Ook is de regering aan het kijken of alle nieuw te plaatsen snelladers met ingang van voorjaar 2020 moeten worden voorzien van een betaalmogelijkheid voor pinpassen en creditcards.

4) Laadpunten bij nieuwe en te renoveren utiliteitsgebouwen

Het kabinet stelt voor om in elk nieuw te bouwen utiliteitsgebouw en in elk gebouw dat een ingrijpende renovatie ondergaat en meer dan tien parkeerplaatsen heeft, minimaal één oplaadpunt te plaatsen en op voorhand bekabeling te plaatsen voor één oplaadpunt per vijf parkeerplaatsen.

5) Laadpunten bij bestaande utiliteitsgebouwen

Ook de bestaande gebouwen worden niet vergeten. Het Britse kabinet stelt voor om vanaf 2025 ten minste één oplaadpunt in bestaande utiliteitsgebouwen met meer dan 20 parkeerplaatsen verplicht te stellen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven