General Motors BrightDrop-divisie

Brightdrop wordt GM’s nieuwe divisie voor lichte elektrische bedrijfswagens

General Motors, dat een enorme inhaalslag op het gebied van e-mobiliteit wil maken, presenteerde in dat kader de nieuwe BrightDrop-divisie. Deze nieuwe divisie richt zich op elektrische voertuigen en aanverwante technologieën en diensten voor met name transport- en logistieke bedrijven.

De focus licht hierbij voor een groot deel op dienstverlening. BrightDrop wil bedrijven helpen om een grotere duurzaamheid te bereiken. Maar dan wel met lagere kosten, een hogere productiviteit en meer veiligheid voor personeel en goederen. En dat is best een slimme zet, en zou wel eens veel beter kunnen werken dan een bedrijf dat zegt dat je elektrische voertuigen moet kopen. Het kostenplaatje (de welbekende TCO) is in de bedrijfswereld, en vooral in de logistieke wereld, immers leidend.

General Motors BrightDrop oplossing app logistiek

Slimme oplossingen

General Motors CEO Mary Barra: “BrightDrop biedt slimme oplossingen voor de levering van goederen en diensten”. Daarbij vormt GM’s nieuwe elektrische Ultium-platform de basis. Maar naast voertuigen wil men ook een heel eco-systeem creëren. Brightdrop richt zich in eerste instantie alleen op de Noord-Amerikaanse markt. Binnenkort volgt ook informatie over de andere markten. GM onthulde ook een aantal producten van BrightDrop, in de vorm van de EV600 bestelwagen en de EP1, een elektrisch ondersteunde goederencontainer.

General Motors BrightDrop EP1 container

EP1 container

GM wil die container nog dit jaar lanceren. Hij is voorzien van elektrisch aangedreven wielen voor het vervoer van goederen over korte afstanden. Bijvoorbeeld in magazijnen, of van het voertuig tot de  voordeur van de ontvanger. Ze hebben een laadvermogen tot ongeveer 90 kilo en een instelbare snelheid van maximaal 5 km/u.

General Motors BrightDrop EV600 elektrische bestelwagen

EV600 bestelwagen

De EV600 is een lichte elektrische bestelwagen. Deze wil GM in 2022 lanceren. Hij heeft een laadvolume van iets minder dan 17 m³, een bereik van ongeveer 400 kilometer en een snellaadvermogen tot 120 kW. De focus licht hierbij niet alleen op de geavanceerde elektrische aandrijflijn maar ook op de uitgebreide assistentie- en veiligheidssystemen. GM levert de EV600 standaard met onder andere parkeer- en noodremsystemen, grootlicht-assistent, lane-assist en nog veel meer. Ook heeft hij een hoge-resolutie achteruitrijcamera, een infotainment systeem met 13,4 inch display en inbraakalarm voor de laadruimte. Optioneel zijn nog diverse andere geavanceerde hulp- en veiligheidssystemen voor de bestuurder beschikbaar.

Veel belangstelling

General Motors zegt dat er al veel belangstelling is voor de BrightDrop EV600. Hoewel de officiële lancering pas in 2022 plaats vindt, wil men eind dit jaar al de eerste eenheden aan FedEx leveren. Begin 2022 moet hij in geheel Noord-Amerika beschikbaar zijn. BrightDrop gaat nog een andere elektrische bestelwagen ontwikkelen en ook een elektrisch voertuig voor het vervoeren van meerdere EP1-containers.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven