Brighsun test productie Li-S-accu’s met ongekend lage kostprijs en energiedichtheid

Brighsun lithiumaccu’s lage prijs hoge energiedichtheid

De dag dat elektrische auto’s meer dan 2.000 kilometer af kunnen leggen met lithiumaccu’s, lijkt met rasse schreden dichterbij te komen. Wetenschappers van het Australische Brighsun New Energy beginnen met het testen van de productie van een revolutionair soort lithiumaccu’s met een ongekend hoge energiedichtheid.

Zoektocht naar betere accutechnologieën

De huidige accutechnologieën hebben echter nog steeds te lijden onder nadelen als een relatief lage energiedichtheid, hoge grondstofkosten en een veeleisende recycling. Gedreven door de groeiende wereldmarkt voor EV’s heeft de accu-industrie diverse andere chemische combinaties onderzocht: lithiumijzerfosfaat, lithiumkobaltoxide en sinds kort ook nikkelmangaankobalt. Lithium-sulfide blijkt de meest veelbelovende combinatie. Bedrijven en onderzoekscentra in de VS, Duitsland, Korea en China zijn daarom bezig met de ontwikkeling van Li-S-accu’s en hebben ook de nodige veelbelovende doorbraken bereikt. Maar deze systemen worden echter nog steeds geconfronteerd met een aantal uitdagingen. Hierdoor hebben ze een kortere levensduur en een verminderd snellaadvermogen. Beide zijn belangrijke obstakels voor de toepassing ervan in de wereldwijde automobielindustrie.

Doorbraak

Na bijna 8 jaar onderzoek heeft een team van wetenschappers van Brighsun New Energy een doorbraak bereikt. De nieuwe lithium-zwavelsulfide (Li-S) accu’s die ze hebben ontwikkeld, zijn klaar voor de eerste industriële testen. De accucellen hebben een energiedichtheid die 5-8 keer hoger is dan van conventionele lithiumaccu’s. Naast een ongekend hoge energiedichtheid hebben ze ook een veel langere levensduur, ook bij zware laad/ontlaadstromen.

Brighsun lithiumaccu’s Li-S-accu's levensduur cycli

Levensduur meer dan 1000 cycli

Volgens de testresultaten van een internationaal erkend testbureau (SGS) kan met de nieuwe technologie van Brighsun een Li-S-accu 91% van zijn oorspronkelijke capaciteit behouden na 1700 cycli. Hierbij werd de accu notabene nog heel snel (in 30 minuten) geladen en ontladen. De capaciteitsvermindering per cyclus bedraagt slechts 0,01%. De levensduur blijft ook bij nog sneller laden en ontladen indrukwekkend. Bij volledig opladen/ontladen in 12,5 minuten behoudt de Brighsun Li-S-batterij na 1.000 cycli nog 74% van zijn oorspronkelijke capaciteit. Voor de techneuten onder ons: de kathode-energiedichtheid bedraagt direct na activering (bij een laadsnelheid van 1C) 2103,8 Wh/kg.

Lagere kostprijs door hogere energiedichtheid en goedkope grondstoffen

De belangrijkste grondstoffen voor de Li-S-accu’s van Brighsun zijn op grote schaal beschikbaar in Australië. Omdat er voldoende voorraad is voor honderden jaren, is er geen schaarste en zijn de prijzen daardoor reëel. Door de hoge energiedichtheid van de geavanceerde en gepatenteerde Li-S-accutechnologie van Brighsun New Energy zijn er ook minder grondstoffen nodig. Gecombineerd met de lagere grondstofprijs verlaagt dat de kostprijs van de accucellen. De prijs van accucellen is nog steeds een belangrijke en vaak ook doorslaggevende factor in de EV-industrie. Volgens Brighsun bedragen de verwachte productiekosten van de 2U Li-S-accu’s minder dan AUD100 ($63/€59) per kWh. Dat is aanzienlijk lager dan die van conventionele lithium-ionaccu’s. Dit kan de ontwikkeling van elektrische voertuigen en aanverwante industrieën dus een belangrijke impuls geven.

Meer mogelijkheden

Brighsun claimt dat de Li-S-accu’s ook het potentieel hebben om het meest veelbelovende energieopslagsysteem te worden voor toekomstige spoorwegen, schepen en luchtvaartmaatschappijen. Maar niet alleen op het gebied van vervoer. Ook bij andere toepassingen, zoals de stabilisering van het elektriciteitsnet, mobiele telefoons en drones kan men profiteren van de beduidend hogere energiedichtheid van de nieuwe accutechnologie van Brighsun.

Proefproductie

Brighsun heeft al processen ontwikkeld voor de productie van kathodematerialen, elektrolyten, scheiders en lithiumblaadjesanoden. De kernmaterialen, anoden, elektrolyten en scheiders kunnen al in batches worden geproduceerd. De proefproductie van cellen met een hoog vermogen, met een verwachte energiedichtheid van meer dan 1.000 Wh/kg, staat op het punt te beginnen.

Solid-state

Het bedrijf ontwikkelt ook een eigen solid-state elektrolyt, dat compatibel is met het Li-S systeem, met als doel het aantal laad/ontlaadcycli, de energiedichtheid en de veiligheid van de Li-S batterijen verder te verbeteren.

Investeerders

Het ontwikkelingsproces voor de grootschalige serieproductie zal naar verwachting eind dit jaar zijn afgerond. Brighsun is momenteel in gesprek met potentiële investeerders in de grootschalige proefproductie van Li-S-accu’s.

Vorig artikelGeld verdienen met de elektrische auto
Volgend artikelEV-markt ziet een daling van 69% in laadtransacties door lock down

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in