Breytner test VDL waterstoftruck

Breytner gaat VDL waterstoftruck testen

Sinds kort dagen geleden rijdt er in Nederland een 27-tons vrachtwagen met brandstofcelaandrijving rond. Deze waterstoftruck van VDL werd in bedrijf genomen in het kader van het door de EU gefinancierde “H2Share”-project.

Breytner, een logistiek bedrijf dat is gespecialiseerd in emissievrij transport, gaat de truck de komende maanden testen. De VDL-truck wordt onder andere ingezet voor de bevoorrading van verkooppunten. De test gaat drie maanden duren. Breytner hoopt dat de test uitwijst hoe de waterstofvrachtwagen en in welke logistieke processen de truck het meest efficiënt kan worden ingezet.

“Waardevolle kennis over emissievrije transportoplossingen”

“Het is geweldig om een van de weinige logistieke bedrijven ter wereld te zijn die een waterstoftruck in het dagelijks leven kan testen”, zegt Maria-José Baartmans van Breytner. “Het biedt onze klanten en ons waardevolle kennis over emissievrije transportoplossingen en het helpt ons om de volgende stappen te zetten naar een duurzaam transportsysteem”.

Mobiel waterstoftankstation

Na het gebruik in Schelluinen wordt de brandstofcelvrachtwagen weer bij andere bedrijven getest. Om de truck te kunnen gebruiken zonder afhankelijk te zijn van stationaire waterstoftankstations, heeft het Duitse Wystrach een mobiel waterstoftankstation met lage energiebehoefte ontwikkeld. Dit is verplaatsbaar, zodat men het daar kan plaatsen waar men ook de vrachtwagen test. Er staan zes stations in de planning, in Duitsland, Nederland, België en Frankrijk.

Belangrijk voorbeeldproject

Volgens Wolfgang Wolters, Managing Director van Wystrach, is er een toenemende vraag is naar een holistische benadering van mobiliteitsoplossingen. “Fabrikanten van vrachtwagens, treinen, bussen en zelfs vorkheftrucks zijn geïnteresseerd in systemen op waterstof, inclusief tankoplossingen. Het ‘H2Share’ project is daarom een belangrijk voorbeeldproject voor deze toekomstgerichte toepassingen.

H2Share

Met het H2Share-project wil men de ontwikkeling van een markt voor emissievrije zware bedrijfsvoertuigen op waterstof bevorderen. Ook wil men praktijkervaring opdoen in verschillende regio’s in Noordwest-Europa. Door de inzet van de VDL-waterstoftruck willen de partners bewijzen dat de waterstoftechnologie “geschikt is voor gebruik in zware toepassingen onder reële omstandigheden”.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven