Bouw fabriek Lucid Motors volgens planning; productie start komend voorjaar

Productie Lucid Air

Lucid Motors, de startup die zichzelf als dé uitdager van Tesla’s hegemonie beschouwt, heeft de eerste bouwfase van zijn autofabriek afgerond. De eerste eenheden van Lucid Air rollen binnen enkele maanden van de assemblagelijn. De geplande productiecapaciteit bedraagt 400.000 eenheden per jaar.

In september vond de officiële onthulling van de Lucid Air plaats, bijna vier jaar na de eerste teasers. Het bedrijf, opgericht door oud-Tesla medewerker Peter Rawlinson, vertelde tijdens de onthulling over de concrete productieplannen. De eerste Lucid Air moet komend voorjaar worden geleverd. In overeenstemming hiermee kondigde Lucid Motors, na een bouwtijd van een jaar, aan dat de eerste fase van de bouw van de autofabriek is voltooid.

Productiestart Lucid Air komt dichterbij

Dit betekent dat er blijkbaar niets in de weg staat voor de productie van Lucid Air in de fabriek “Lucid AMP-1 Factory” in Casa Grande in de Amerikaanse staat Arizona. Lucid Motors publiceerde een aantal foto’s waarop de voltooiing van de productielijnen nog steeds aan de gang is. Sommige machines zijn al geïnstalleerd. Volgens Lucid Motors produceert men op dit moment de laatste Air preproductie exemplaren. Deze moeten al overeenkomen met de definitieve versies.

Nu de eerste bouwfase voltooid is, heeft de Lucid-fabriek een capaciteit van ongeveer 30.000 voertuigen per jaar. Volgens het magazine Electeek kan dit in de toekomst groeien tot 400.000 elektrische auto’s per jaar. Om dit te bereiken, moet de capaciteiten natuurlijk enorm worden uitgebreid. De fabriek is dan ook zo gepland, dat het bedrijf geleidelijk aan meer productielijnen kan toevoegen.

Productie in handen van expert

Peter Rawlinson, de man die Lucid Motors oprichtte, was vroeger mede verwantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Tesla Model S. Iemand die dus weet waar hij het over heeft. Dat geldt ook voor de man die bij Lucid Motors verantwoordelijk is voor de productie. Dat is vice-president Peter Hochholdinger, die ooit hoofd van de productie bij Tesla was en daar onder andere verantwoordelijk voor het reorganiseren en optimaliseren van de productie van Model 3. Daarvoor werkte hij bij Audi. Nu moet de specialist pur sang er blijkbaar voor zorgen dat de productie van de Lucid Air op rolletjes loopt.

Vorig artikelVerkooprecord voor China’s meest verkochte elektrische auto
Volgend artikel‘Northvolt wil barrière van 100 dollar per kWh doorbreken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in