Bollinger Motors verlegt focus naar elektrische bedrijfswagens

Bollinger e-truck platform

Bollinger is een van de startups die, net als Atlis en Rivian, een elektrische pick-up en SUV op de markt willen brengen. Bollinger Motors meldt nu dat de ontwikkeling van de B1- en B2, zoals de pick-up en SUV zouden heten, voorlopig staakt. Men wil zich op bedrijfsvoertuigen en wagenparken richten.

Hoewel Bollinger al vele jaren aan een stoere, minimalistische elektrische SUV en pick-up werkt  en de ontwikkeling in een behoorlijk vergevorderd stadium is, verlegt men de koers. Men maakte een paar jaar geleden al de prijzen bekend en de leveringen zouden vorig jaar beginnen. Verder liet men in 2020 nog het nodige zien van een elektrische architectuur voor lichte bedrijfswagens.

CEO Robert Bollinger maakt nu bekend dat men een andere strategie zal hanteren. Dat in 2020 platform voor een elektrische bestelwagen gaat nu de kern van het bedrijfsmodel worden. De ontwikkeling van de SUV en pick-up wil men later weer oppakken.

Robert Bollinger:

“We zijn bij Bollinger Motors in 2015 begonnen met een droom en de wens om de best mogelijke trucks te maken. We hebben er ontelbare uren hard werk en passie in gestoken om iets te creëren waar we trots op zijn,” zei de CEO. “Vandaag verleggen we echter onze focus van de ontwikkeling van consumententrucks naar commerciële voertuigen en wagenparken.”

Aanbetalingen

Ook voegde Bollinger er aan toe dat zijn bedrijf alle aanbetalingen die zijn gedaan om een B1 of B2 te reserveren, terug zal betalen. Bollinger, die de nieuwe strategie in een video uiteenlegde, noemde niet direct de redenen voor de nieuwe strategie noemde. Het persbericht van afgelopen december, waarin Bollinger Motors een strategische samenwerking met EAVX voor de ontwikkeling van elektrische bedrijfswagens aankondigde, zou daar wel eens mee te maken kunnen hebben. EAVX is een nieuw bedrijfsonderdeel en dochteronderneming van vrachtwagenfabrikant JB Poindexter & Co. Maar in de video vertelde Robert Bollinger alleen dat de focus op bedrijfsvoertuigen zijn bedrijf in staat stelt om haar technologie verder te ontwikkelen.

Bedrijfsvoertuigen

We nemen voorlopig dus afscheid van de B1 en B2. De focus bij Bollinger ligt bij vier versies van het elektrische platform voor bedrijfsvoertuigen. Deze zijn ingedeeld in de Amerikaanse klassen (3, 4, 5 en 6). Ze hebben alle een actieradius van minimaal 200 mijl (ruwweg 320 km). Opvallend is dat Bollinger de lichte bedrijfsagens (tot 3500 kilo) overslaat want het kleinste model is al ontworpen voor een bruto voertuiggewicht van 6.350 kilogram. Het ‘klasse 6’ model mag maximaal 11.800 kilo wegen.

Behalve het laadvermogen verschillen de versies vooral qua wielbasis. De kleinste heeft een wielbasis van 3,53 m, de grootste maximaal 6,17 m, wat uiteraard ook de maximale laadruimte bepaalt Die loopt op van 22,6 m³ tot 42,5³. Er komen volgens Bollinger ook versies die als kraanwagen of takelwagen gebruikt kunnen worden.

Bollinger heeft de website al aangepast. Ook daar ligt de focus nu dus op elektrische bedrijfswagens. Er is ook een menu-item “Op zoek naar de B1& B2?” waarin men de strategiewijziging uitlegt.

Vorig artikelDuurtest Tesla Model Y – eindverslag
Volgend artikelTesla is in Grünheide begonnen met de preproductie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in