zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsBMW licht elektrische toekomst verder toe

  BMW licht elektrische toekomst verder toe

  Gisteren mocht Pieter Nota, Board Member for Sales van de BMW Group, het miljoenste geëlektrificeerde voertuig aan een klant overhandigen. De BMW Group heeft ambitieuze verkoopdoelstellingen, met name voor elektrische voertuigen.

  De Duitse autofabrikant wil over twee jaar namelijk al de grens van twee miljoen geëlektrificeerde voertuigen doorbreken: “In 2022 willen we de verkoop van geëlektrificeerde voertuigen verdubbelen ten opzichte van dit jaar. Tegen 2025 zouden er ongeveer twee miljoen volledig elektrische voertuigen in handen van klanten moeten zijn. We verwachten dat tegen 2030 ten minste elke tweede auto die door BMW Group wordt verkocht, volledig elektrisch zal zijn,” zegt Nota.

  Dergelijke doelstellingen zijn mooi maar gelden natuurlijk voor het gros van de Europese autofabrikanten. Maar de BMW Group onthult nu ook wat meer over de plannen voor de komende jaren. Zoals bekend is men net gestart met de productie van de BMW iX en BMW i4.

  Volgend jaar wil BMW de i7 lanceren. Dit is de elektrische versie van de dan eveneens te lanceren nieuwe generatie van de BMW 7 Serie. Ook lanceert BMW volgend jaar de nieuwe generatie van de X1, en ook daarvan komt een elektrische versie, die uiteraard iX1 zal gaan heten. Veel BMW-fans zullen blij zijn dat de ‘nier’ bij dit model vrij bescheiden zal blijven. In 2023 zal er ook een elektrische versie van de 5 Serie van BMW komen. Dan heeft BMW in nagenoeg ieder segment een elektrische auto. In dat jaar mogen we overigens ook de Spectre tegemoetzien, dat is de eerste elektrische Rolls-Royce. Ook zal de BMW Group in 2023 een nieuwe generatie van de (uitsluitend elektrische) Mini Countryman introduceren.

  BMW elektrische toekomst

  Focus op elektrische aandrijflijnen met de ‘Neue Klasse’

  Vanaf ongeveer 2026 het midden van het decennium zal BMW onder de noemer ‘Neue Klasse’ van start gaan met de “compromisloze focus op elektrische aandrijving”. Voor de meeste platformen gaat BMW ervan uit dat deze voor verschillende aandrijflijnen geschikt moeten zijn. Dit omdat de Duitse autofabrikant voorbereid wil zijn op al of niet verwachte ontwikkelingen in de toekomst. Omdat het nu steeds duidelijker is geworden dat de toekomst ‘elektrisch’ is, zal BMW nieuwe platformen steeds meer op elektrische aandrijvingen af gaan stemmen. Dat wil echter nog niet zeggen dat die platformen niet geschikt zijn voor verbrandingsmotoren.

  Mini en Rolls-Royce over tien jaar geheel elektrisch

  Dat Mini over een jaar of tien een volledig elektrisch automerk moet zijn, was al min of meer bekend. Ook weten we dat Rolls-Royce flink op elektrificatie zou gaan inzetten. Maar volgens de verklaring van BMW wordt ook Rolls-Royce over ongeveer tien jaar een volledig elektrisch merk: “Het Mini-merk zal al vanaf begin 2030 een volledig elektrisch gamma hebben. Rolls-Royce zal vanaf 2030 ook een volledig elektrisch merk worden.” En dat laatste is nieuw.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos