zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsBMW komt met teasers van de nieuwe iX1

  BMW komt met teasers van de nieuwe iX1

  BMW liet vorige week tijdens de persconferentie over de jaarcijfers en toekomstplannen ook al wat van de aangekondigde BMW iX1 zien. Deze elektrische SUV moet dit najaar zijn officiële debuut maken en ook eind dit jaar op de markt komen.

  En zo heeft BMW dit jaar een behoorlijk druk tijdschema als het gaat om elektrische voertuigen. In april onthult BMW immers de nieuwe generatie van de 7 Serie en ook de i7, de daarvan afgeleide elektrische sedan. Na de zomer komt dan dus ook de nieuwe X1-serie én de elektrische variant iX1.

  Twee uitvoeringen in de planning

  De nieuwe BMW iX1 is gebaseerd op de komende U11 X1 generatie. Het is niet zozeer een directe opvolger van de i3 hatchback maar zal deze wel min of meer vervangen. Dit omdat ook de BMW iX1 bedoeld is als een praktische en zuinige elektrische stadsauto.

  De geruchten gaan dat BMW twee uitvoeringen van de iX1 in de planning heeft: de BMW iX1 eDrive20 en de BMW iX1 xDrive30. De eerste zou dan een voorwiel aangedreven versie worden met één motor. De tweede krijgt naar verluidt twee motoren die samen 270 pk leveren, en uiteraard ook vierwielaandrijving. Uiteraard zullen beide modellen gebruik maken van BMW’s nieuwste eDrive technologie, die in alle nieuwe elektrische BMW-modellen wordt toegepast.

  De iX1 is gebouwd op dezelfde FAAR flexibele voorwielaandrijvingsarchitectuur en zal, net als de iX3, zijn voorzien van de vijfde generatie van BMW’s eDrives. Dat betekent dat er ruimte is voor een accupakket van 74 à 80 kWh. Op de Duitse website van BMW zijn naast de bekende teasers ook wat andere specificaties te vinden. Daar staat bijvoorbeeld dat hij een geschatte WLTP-actieradius van 413 tot 438 kilometer krijgt.

  De BMW iX1 zal worden gebouwd in het Duitse Leipzig. Daar zal BMW ook de nieuwe generatie van de MINI Countryman gaan bouwen. Die zal in technisch opzicht vergelijkbaar zijn en ook een elektrische variant krijgen.

  Grote grille

  De nieuwe BMW iX1 krijgt de L-vormige koplampen zoals we ook bij andere nieuwe BMW’s zien. Ook heeft het front een duidelijk grotere grille dan bij het vorige model. Ook dat is iets wat we bij veel nieuwe BMW-modellen zien. Ook heeft hij beduidend andere achterlichten dan het huidige model. Aan de hand van de foto’s van gecamoufleerde testvoertuigen die vorig jaar circuleerden, zou hij ook wel eens verzonken deurgrepen kunnen hebben. Uiteraard ontkomen we ook bij de iX1 niet aan de voor elektrische BMW’s typerende blauwe accenten.

  Naar verluidt zal het interieur van de BMW iX1 luxueuzer zijn dan ooit. Een ontwikkeling die we ook bij de nieuwe 2 Serie Active Tourer zien. Dat betekent dat we mooie premium materialen en bekleding mogen verwachten, evenals het nieuwste iDrive 8 infotainmentsysteem van BMW, dat hoogstwaarschijnlijk is gekoppeld aan een groot gebogen display.

  Onderstaand een video met alles wat BMW Blog van de nieuwe BMW iX1 weet te vertellen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos