BMW iNext begint testprogramma, komt in 2021 op de markt

De BMW iNext maakt de sprong van studiemodel naar realiteit. Hij wordt op dit moment getest in het hoge noorden van Zweden, maar komt waarschijnlijk pas in 2021 op de markt. Eerst is het de beurt aan de eveneens elektrische iX3.

Wat dat betreft is BMW’s elektrische strategie een verwarrende. Er zijn echte i-modellen als de i3, i8 en iNext, maar daarbij komen elektrische varianten van conventionele modellen, zoals de iX3. De iNext is van het formaat X5 en moet het nieuwe technologische vlaggenschip van BMW worden.

Conventionele deuren

De auto op de foto’s is nog gecamoufleerd, maar er is al wel duidelijk te zien dat hij flink verschilt van het studiemodel. Die had bijvoorbeeld suicide doors, terwijl de productieversie conventionele portieren heeft. Bovendien heeft hij een normale raamlijn, zonder die inkeping bij de concept car. De ‘grille’ lijkt ook iets minder extreem vormgegeven.

Radicaal nieuw platform

De iNext staat op een radicaal nieuw platform, dat zowel gebruikt kan worden voor brandstofauto’s, plug-in hybrides en EV’s. Naar verluidt zou de grote SUV een elektrische actieradius hebben van meer dan 700 kilometer. Hij wordt vanaf 2021 gebouwd in het Duitse Dingolfing.

BMW Vision iNext

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven