zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsBMW i7 wordt over een maand onthuld

  BMW i7 wordt over een maand onthuld

  Over een maand zal BMW op Auto China in Peking de nieuwe 7 Serie, en ook het nieuwe elektrische vlaggenschip i7, onthullen. Uiteraard worden we vooraf lekker gemaakt met een paar teasers en de nodige technische details, die BMW op de Annual Conference liet zien.

  Frank Weber, chief development officer van BMW omschrijft hem als volgt: “De nieuwe BMW 7 Reeks is absoluut toekomstgericht in elk detail. Als geen ander model staat de BMW 7 Reeks voor de innovatiekracht van BMW”.

  Topsegment

  Het gaat eindelijk een beetje druk worden in het elektrische topsegment. Mercedes-Benz was met de EQS, als we de Tesla Model S even buiten beschouwing laten, de eerste. Later dit jaar komt ook de Lucid Air uit de Verenigde Staten over naar Europa en straks kunnen we dus ook de BMW i7 tegemoetzien. De BMW i7 komt misschien dit jaar al op de markt. Audi is druk bezig met het Artemis-project maar voordat daar sprake is van een daadwerkelijke productie, zitten we waarschijnlijk al in 2025 of 2026. Voor die tijd komt er wel een A6 e-tron maar die zit in het segment van de BMW 5 Serie en Mercedes EQE.

  Onderscheidende factor

  Bij de Mercedes EQS ligt de nadruk vooral op de aerodynamica en efficiëntie. Ook bij de Lucid Air staat de efficiëntie voorop al vinden veel mensen het design hiervan ook buitengewoon geslaagd. Audi geeft aan dat autonoom rijden een hot item wordt bij de Artemis. En wat wordt dan de onderscheidende factor van de BMW i7?

  Uiterlijk wijkt weinig af van ‘normale’ 7 Serie

  Als we de teasers bekijken, dan is te zien dat BMW de i7 vooral als een écht BMW wil positioneren. Het uiterlijk, waarbij het front wordt gesierd met een setje behoorlijk prominente nieren, laat zien dat het design belangrijker dan de stroomlijn is. Net zoals bij de i4 ongeveer, die ook in alle opzichten een echte BMW is en waar men geen compromissen heeft gedaan wat betreft de rijeigenschappen.

  De nieuwe BMW 7 Serie krijgt als enige in dit segment een platform dat geschikt is voor zowel een elektrische aandrijflijn als een verbrandingsmotor. Daarmee onderscheidt de BMW i7 zich in dit segment dus ook. Je ziet alleen aan een aantal details en afwijkende – gesloten – grille dat je te maken hebt met een elektrische auto, en niet een zustervoertuig met verbrandingsmotor. Dat consequente design is natuurlijk ook een aspect waar BMW altijd al sterk in is geweest.

  BMW geeft verder aan dat er rond die karakteristieke, relatief grote nieren een “lichtgevende contour” zal lopen. Ook de dubbele ronde koplampen, die een kristalachtige bovenzijde hebben, zullen “belangrijke designelementen” van het front zijn die de auto een “modern en hedendaags uiterlijk” geven.

  De beste indruk van het bovenstaande krijg je als je onderstaande video bekijkt.

  Specificaties

  Qua specificaties licht BMW wel wat tipjes van sluier maar geeft het nog lang niet alles prijs. Volgens Frank Weber zal de i7 de krachtigste variant van de nieuwe 7 Serie worden. Dat is ook het enige wat er met betrekking tot de prestaties bekend is.

  “De volledig elektrische BMW i7 is ook de krachtigste BMW 7 Serie. Hij biedt de unieke combinatie van de beste rijervaring en de ultieme digitale ervaring. Dit maakt het tot het ideale vehikel voor toekomstgerichte, verantwoordelijke besluitvormers en thought leaders”.

  Over het energieverbruik gaf men wel wat meer informatie. BMW schat het gecombineerde verbruik van de i7 op 18,9 tot 19,7 kWh/100 km volgens de WLTP-norm. De Beierse autofabrikant zegt nog niets over de accucapaciteit maar geeft wel aan dat de actieradius 580 tot 610 kilometer volgens de WLTP-norm zal bedragen. Dan kunnen we natuurlijk wel even gaan rekenen: 610 kilometer maal 19,7 kWh/100 km gedeeld door 100 komt neer op een accupakket van 120 kWh. Een fors accupakket, maar dat is niet zo gek in dit segment. Maar die 120 kWh is wel iets meer dan wat de concurrentie in dit segment te bieden heeft. We zullen het pas bij de daadwerkelijke introductie te weten komen, maar ondanks dat forse accupakket lijkt de actieradius van de BMW i7 toch een stuk kleiner dan de ruim 700 kilometer die de Mercedes EQS theoretisch haalt. Ook de Lucid Air moet een flink stuk verder komen, al is er daarbij ook wel een sprake van een 130 kWh accupakket geweest. Ook wat betreft de laadsnelheid aan de DC-snellader laat BMW ons nog in het ongewisse. Laten we de maximaal 200 kW van de BMW iX dan maar als uitgangspunt nemen.

  BMW i7 teaser

  Interieur

  Hier belooft Frank Weber “technologische hoogstandjes” en een “unieke interieurervaring van digitale functies en exclusieve materialen”.

  Achterin moet de BMW i7 “uitstekend reiscomfort” bieden en nieuwe maatstaven zetten voor entertainment met “een unieke bioscoopervaring”. Het 31 inch diagonale scherm, het 32:9 panoramische displayformaat en de 8K streamingresolutie die zich uitstrekt vanaf de hemelbekleding, verandert de achterbank in een privé bioscoop lounge. Er zal op Auto Peking ongetwijfeld een wachtlijst voor de achterbank van de BMW i7 moeten worden opgesteld.

  Weber vult dit nog aan met het volgende: “In het interieur ligt de nadruk op een innovatieve gebruikerservaring, gecreëerd met nieuwe My Modes en de nieuwste generatie van het iDrive-bedieningssysteem. My Modes maken een nauwkeurig afgestemde individualisering van de rijeigenschappen en de interieurambiance mogelijk. Naast het BMW Curved Display zorgt een nieuw type licht- en functiebalk in de buurt van het instrumentenpaneel en de deuren voor een even moderne als exclusieve visuele en haptische waarneming. De BMW Interaction Bar maakt deel uit van de sfeerverlichting en heeft ook geïntegreerde bedieningsknoppen. Bovendien ondersteunt het nieuw ontwikkelde Sky Lounge panoramische glazen dak de indruk van ruimtelijkheid, moderniteit en welzijn die in het interieur van de nieuwe BMW 7 Reeks heerst, met LED-lichtdraden die individueel kunnen worden aangepast. “

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos