zondag, 5 februari, 2023
Meer...
  Homee-Nieuwse-VideoBMW i7: dé tegenhanger van de Mercedes EQS?

  BMW i7: dé tegenhanger van de Mercedes EQS?

  Er was al best een en ander bekend over de elektrische BMW 7 Serie. Maar lang niet alles, zo bleek vandaag in München, waar e-drivers.com een eerste statische kennismaking had met de i7.

  Uiterlijk geen grote verrassing

  Wat weten we allemaal? De i7 heeft hetzelfde uiterlijk als de vernieuwde 7 Serie. Vandaar dat ‘ie is voorzien van een heuse grill, waarin en waarachter allerlei hardware is geïntegreerd en verstopt, die data en info verzorgt voor de vele zelfrij- en veiligheidsfuncties. De versies met een zes-in-lijn of V8, voornamelijk bedoeld voor de overzeese gebieden, gebruiken die tamelijk prominente voorzijde om lucht in te nemen waarop de ‘oliegestookte’ aggregaat draait.

  Mag de voorkant behoorlijk ‘in your face’ zijn, en profil en vanachter komt de i7 voornamelijk conservatief over. Optisch is het geen heel grote auto, wel zeer herkenbaar als BMW 7 Serie. Iets dat de klanten wereldwijd ook willen.

  Koopgerichte BMW-liefhebbers die graag uit de band springen kunnen terecht voor een iX. Die iX is tenslotte volledig als elektrische auto ontwikkeld, en heeft derhalve een uiterlijk dat afwijkt van alle andere BMW’s, net als de i3.

  Actieradius is goed, maar zeker niet toonaangevend

  We weten nu ook dat er een 101 kWh accupakket in de dikke bodem van de i7 zit verstopt. Bruikbare inhoud wel te verstaan. Daarmee haalt ‘ie, op papier en afhankelijk van de uitvoering en de gemonteerde wielen, 625 kilometer actieradius. Minder ver dan een Mercedes EQS. De EQS 450+ heeft 731 kilometer aan uithoudingsvermogen. Geen nieuwe mijlpaal inzake rijbereik dus voor de i7, maar laten we vooral het praktijkverbruik even afwachten. De ene elektrische auto blijft dichter bij zijn officiële fabrieksbereik dan de andere. Laden gaat met maximaal 195 kW, aan een DC-lader, waarbij BMW graag wil benadrukken dat aan de juiste laadunit er relatief lang een hoge laadsnelheid is.

  BMW i7

  Veel ruimte achterin

  De zevende generatie 7 Serie groeide liefst 13 cm, tot 5,39 meter, wat je overigens, zoals gezegd, niet afziet aan het uiterlijk. Veel ruimte achterin evenwel. Aanmerkelijk meer dan bij de EQS. Althans, voor een S-klasse-achtige auto is de EQS achterin niet reusachtig ruim. BMW ziet op dit punt zeker een interessant voordeel. De CEO die zich graag (elektrisch) laat rijden, zal het meer naar zijn zin hebben in de i7 dan in een EQS, zo denkt men in München.

  BMW i7 videoscherm

  Theater

  Al was het maar vanwege het 31.3 inch 8k-scherm dat achter de voorstoelen uit het plafond komt. Theater dus, achterin de i7, hoewel optioneel. Voorin komt het dashboard grotendeels overeen met dat van de iX, inclusief de kristalachtige iDrive-knop. Heb je geen zin om deze te bedienen, dan kun je uiteraard ook tegen de i7 praten of het aanraakscherm gebruiken. Leuke gimmick is de eveneens kristalachtige rand over zo’n beetje het complete dashboard, waarachter tal van bedieningselementen zijn verstopt. Niet direct zichtbaar, maar wel als je de knoppen nodig hebt. Je zit naar wens op recyclebaar, ‘vegan-achtige’ stoffen stoelbekleding. Dat doet wat retro aan, maar het zit helemaal niet verkeerd. Gewoon een vol-lederen interieur kan natuurlijk ook. BMW stelt de conservatieveling natuurlijk niet teleur.

  BMW i7

  Uitvoeringen

  Ergens eind dit jaar, volgens de huidige prognose, staat de i7 bij de dealer. In eerste instantie als xDrive60, met 544 pk en 745 Nm koppel. Later volgt de i7 M70 xDrive die het tot een dikke 650 pk schopt. Lekker hoor! Die M70 heeft naast meer vermogen, vooral een sportiever karakter en een wat ruiger uiterlijk. Halverwege dit jaar zullen we eerste kilometers gaan maken met de i7.

  BMW i7

   

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  e-Videos