donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsBMW i3 krijgt geen directe opvolger

  BMW i3 krijgt geen directe opvolger

  De i3, de eerste volledig elektrische auto van BMW, krijgt waarschijnlijk geen directe opvolger. BMW heeft de i3 de afgelopen jaren regelmatig opgewaardeerd en dat zal gebeuren zolang daar behoefte aan is. De verkopen van dit model, dat toch al meer dan vijf jaar op de markt is, stijgen nog steeds.

  Ondanks het feit dat de BMW i3 niet het allernieuwste en modernste model op de markt is, zijn de updates die het model de afgelopen jaren heeft ondergaan zeker niet voor niets geweest. De verkopen zijn in de eerst helft van dit jaar namelijk maar liefst 21% hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Maar op een gegeven moment zal daar toch de klad in komen. Dan komt er dus geen directe opvolger, vertelde marketingbaas Pieter Nota aan de Financial Times.

  Al 150.000 eenheden gebouwd

  Als het zover is, dan heeft de i3 zijn waarde voor BMW absoluut bewezen. Misschien niet in financieel opzicht, maar el degelijk op het gebied van kennis en ervaring. De i3 was voor BMW namelijk ook een test om te zien of de markt al rijp was voor een elektrische auto en om de technologie in de praktijk uit te proberen. Welnu, op dit moment zijn er al zo’n 150.000 eenheden van de BMW i3 gebouwd zodat de Beiers autofabrikant meer dan genoeg praktijkervaring met een elektrische auto heeft kunnen opdoen. Hoewel de verkopen van de i3 in de begintijd maar mondjesmaat gingen, is hij toch uitgegroeid tot een redelijk gewilde auto. De upgrades van de accu, waardoor de actieradius van de BMW i3 momenteel 310 kilometer bedraagt, zullen daar ongetwijfeld toe hebben bijgedragen.

  Toekomstplannen BMW

  BMW heeft grote plannen op het gebied van elektromobiliteit. Het heeft aangekondigd dat het over vier jaar maar liefst 13 volledig elektrische auto’s in het programma wil hebben. Daarmee wil BMW de achterstand goedmaken, die het bedrijf ondanks het succes van de i3 op het gebied van elektromobiliteit heeft opgelopen. Mocht de i3 over een paar jaar inderdaad zijn beste tijd hebben gehad, dan heeft BMW genoeg alternatieven achter de hand. Niet alleen van BMW zelf, want ook de Mini is tegen die tijd in een volledig elektrische uitvoering. Die wordt nota bene op hetzelfde platform als de i3 gebouwd en is dan absoluut een interessant alternatief voor de i3.

  Alternatieven uit eigen huis

  Maar ook van BMW zullen er genoeg alternatieven komen, al zijn die wel een maatje groter en duurder. Eind volgend jaar kunnen we kennismaken met de volledig elektrische BMW i4. Dat is in feite een geëlektrificeerde 3-serie met andere carrosserie. Hij rolt bij BMW dan ook van dezelfde band als de nieuwe 3-serie. Dan is er nog de i5, die op basis van de 5-serie worden gebouwd. Hetzelfde geldt voor de iX5 en de zevende generatie van de 7-serie zal weer de basis vormen voor de BMW i7.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos