BMW elektrische 5-serie en 7-serie

BMW gaat ook elektrische 5-serie en 7-serie bouwen

Zo’n zeven jaar na de introductie van de kleine i3 brengt BMW meer volledig elektrische auto’s op de markt. De eerste is de iX3, een compacte SUV. Deze wordt in 2021 gevolgd door de i4 sedan en de prestigieuze iNext. Maar BMW heeft ook volledig elektrische modellen van de 5-serie en 7-serie in de planning.

Modellen worden niet specifiek als EV ontworpen

Oliver Zipse, die sinds medio vorig jaar aan het roer van BMW staat, houdt vast aan de elektrificatiestrategie van zijn voorganger: “In het nieuwe decennium komen er meer en snellere elektrische auto’s op de markt. Er komen echter geen series zoals de i3, die specifiek als EV zijn ontworpen. BMW zal in de toekomst zijn conventionele, hybride en volledig elektrische personenauto’s grotendeels op één productielijn produceren. Dankzij een flexibele productie met architecturen die meerdere aandrijftypes ondersteunen, kan BMW de huidige en geplande elektrische modellen relatief kostenefficiënt implementeren.

Over vijf jaar heeft elke derde BMW een elektromotor

In 2025 zal elke derde auto die door de Beierse autofabrikant wordt verkocht, een elektromotor hebben. Daarbij is het niet helemaal duidelijk of men een volledig elektrische aandrijflijn of hybride aandrijving bedoelt. BMW breidt volgens het Handelsblatt zijn plannen voor elektrische auto’s ook uit met een elektrisch model in de 7-serie. Deze sedan in het topsegment moet in 2022 beschikbaar zijn met een volledig elektrische aandrijving. Aansluitend komt er ook een volledig elektrische versie van de 5-serie. Dat was overigens al even bekend. Vorig jaar presenteerde BMW het prototype “Power BEV” dat op de 5-serie is gebaseerd. Verder waren er ook al geruchten over een volledig elektrische i7 op basis van de nieuwste generatie van de 7-serie, die in 2023 op de weg komt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven