zondag, 7 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsBMW gaat komende zomer al stoppen met de productie van de i3

  BMW gaat komende zomer al stoppen met de productie van de i3

  Eind 2019 verklaarde Oliver Zipse van BMW dat de i3 nog tot 2024 zou worden gebouwd. Toen leek het erop dat er nog een modelupdate van de BMW i3 zou komen. Die update gaat er waarschijnlijk niet komen en BMW zal waarschijnlijk komende zomer al stoppen met de productie van de i3.

  Het Britse magazine Autocar meldt het bovenstaande nieuwtje, waarbij men verwijst naar de informatie die men van een woordvoerder van BMW heeft gekregen. Deze vertelde dat BMW de productie van de i3 in Leipzig met ingang van juli 2022 zal beëindigen. De meest voor de hand liggende reden is dat men de fabriek wil ombouwen om daar toekomstige elektrische modellen te kunnen bouwen.

  Mini Countryman

  Het betreft hier de productie van de derde generatie van de Mini Countryman waarvan het huidige model nog door VLD Nedcar in Born wordt gemaakt. De volgende generatie zal BMW zelf gaan bouwen. Al eerder werd bekend dat dat in de fabriek in Leipzig gaat gebeuren, waar de productie in de tweede helft van 2022 moet starten.

  De nieuwste generatie van de Mini Countryman zal vanaf 2023 ook in een volledig elektrische uitvoering verkrijgbaar zijn. De BMW i3 heeft een heel andere architectuur dan de Mini Countryman, met onder anderen een aluminium chassis en een grote hoeveelheid onderdelen koolstofvezel. De Mini Countryman krijgt BMW’s nieuwe FAAR-architectuur. Dat betekent dat de fabriek behoorlijk rigoureus moet worden omgebouwd.

  BMW iX1

  Overigens komt er uit eigen huis binnenkort ook een concurrent voor de BMW i3 bij in de vorm van de nieuwe BMW iX1. Dat is weliswaar een SUV maar zit qua ruimteaanbod redelijk in hetzelfde segment. Daarom wil de Beierse autofabrikant de iX1 min of meer als opvolger van de i3 aanprijzen. Die nieuwe X1 zou BMW eigenlijk in het Hongaarse Debrecen gaan bouwen. Omdat er bij de bouw van de nieuwe fabriek daar nogal wat vertraging is ontstaan, gaat men de iX1 nu eerst in Regensburg bouwen. In 2024 verplaatst men de productie dan naar Hongarije.

  BMW i3

  De kleine BMW i3 is een van de leukste elektrische auto’s aller tijden. Hij kwam zo’n negen jaar geleden op de markt en was toen zonder meer een opvallende verschijning. Een markant model met onder anderen ‘suicide doors’, een modern aluminium chassis, een koolstof passagierscompartiment en een interieur van duurzame materialen. Toen de elektrische auto’s aan het eind van het vorige decennium steeds populairder werden en de i3 ook een grotere accu kreeg, stond de BMW i3 regelmatig in de top van de meest verkochte elektrische auto’s.

  Ondanks zijn leeftijd is de BMW i3 ook nu nog steeds behoorlijk populair. Hij staat in Duitsland zelfs nog steeds in de top 10 van de meest verkochte elektrische auto’s. Als de productie komende zomer inderdaad gestaakt wordt, zijn er waarschijnlijk ongeveer 250.000 exemplaren van de BMW’s eerste elektrische auto gebouwd. In oktober werd namelijk al de grens van 200.000 exemplaren gepasseerd.

  Eerder waren er al diverse speculaties over het einde van de BMW i3. Maar eind 2019 verklaarde Zipse weer dat de i3 “tot in 2024 gebouwd zou blijven worden”. Maar afgelopen zomer werd al bekend dat BMW in de VS komende zomer al zou stoppen met de verkoop van de i3. Nu wordt dus ook bevestigt dat BMW in juli zal stoppen met de productie.

  De naam i3 zal overigens nog terugkomen, maar dan in de vorm van een elektrische 3-serie, die BMW in China wil lanceren.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Nooit meer een lekke band met de Michelin X Tweel

  Iedere fietser heeft wel eens een lekke band gehad. Dit ongemak behoort nu tot het verleden, want Michelin komt met een nieuw soort band, dat niet lek te krijgen is. Speciaal voor cargobikes, dus ideaal voor een probleemloze pakket- en maaltijdbezorging.

  e-Videos