BMW gaat kleine serie van de iX5 Hydrogen bouwen

BMW iX5 Hydrogen

Kun je je de BMW iX5 Hydrogen nog herinneren? BMW presenteerde het prototype van deze waterstofauto vorig jaar, op de IAA 2021 in München. Drivers.com mocht als een der weinigen een ritje in de iX5 Hydrogen maken. BMW wil er nu een kleine serie van bouwen en de brandstofcelsystemen daarvoor zelf assembleren.

Voor test- en demonstratiedoeleinden

Deze productierun van de BMW iX5 Hydrogen is niet voor klanten bedoeld. BMW wil de iX5 Hydrogen namelijk gaan gebruiken voor. Dit zal wereldwijd gebeuren en dan heb je natuurlijk niet genoeg aan een of enkele prototypes.

Zo’n kleine productierun is natuurlijk ook een heel mooi leermoment. Daarom gaat BMW de brandstofcelsystemen ook zelf bouwen, in het eigen waterstofcompetentiecentrum in München. Hierbij maakt men, net als bij het prototype van de BMW iX5 Hydrogen, overigens gebruik van brandstofcellen van Toyota. Waarom ook niet, die hebben hun kwaliteiten inmiddels bewezen.

Oliver Zipse, topman van BMW: “Voor ons zijn waterstofvoertuigen de ideale technologie om batterij-elektrische voertuigen op een zinvolle manier aan te vullen en elektrische mobiliteit te voltooien. Met de start van de productie van een kleine serie brandstofcellen vandaag, tonen we de volwassenheid van dit type aandrijving aan en onderstrepen we zo het potentieel ervan voor de toekomst.”

Aandrijflijn BMW iX5 Hydrogen

Brandstofcellen

Een waterstofauto (FCEV) is niets meer dan een elektrische auto die zijn energie uit brandstofcellen betrekt. Die brandstofcellen worden (in dit geval) gevoed door waterstof. In de cellen vindt een chemische reactie plaats tussen die waterstof en de zuurstof uit de omgevingslucht. Hierbij is een gelijkmatige toevoer van de waterstof en zuurstof naar het membraan in de brandstofcel van groot belang voor het rendement van de aandrijflijn. Door die chemische reactie in de brandstofcel, waarbij je ook van een omgekeerde elektrolyse zou kunnen spreken, wordt elektriciteit opgewekt. En daarmee kun je prima een elektromotor van een elektrische auto van energie voorzien.

Tussen die brandstofcellen en de elektromotor zit over het algemeen nog een accu die als buffer dient. Het brandstofcelsysteem van de BMW iX5 Hydrogen kan continu een vermogen van 125 kW leveren. De aandrijflijn kan – BMW gebruikt in dit geval de elektrische BMW eDrive aandrijflijn van de vijfde generatie – een vermogen van 275 kW leveren. Dat is echter het piekvermogen. Het continuvermogen is lager dan die 125 kW. Bij piekbelastingen wordt er aanvullende energie uit de bufferaccu gehaald.

Die accu wordt steeds door de brandstofcellen opgeladen. Zo’n waterstofauto heeft dus geen normale tractie-accu nodig, en die hoef je dus ook niet regelmatig aan de laadpaal op te laden. Je hoeft alleen maar waterstof te tanken en dat gaat net zo snel als benzine tanken.

Frank Weber, lid van de Raad van Bestuur voor Ontwikkeling van BMW: “Met de tweede generatie van de brandstofcel in de BMW iX5 Hydrogen hebben we de continue output van de brandstofcel meer dan verdubbeld, terwijl het gewicht en de afmetingen sterk zijn gereduceerd.”

Brandstofcelsysteem

Zo’n brandstofcelsysteem is dus wel een van de belangrijkste componenten van de aandrijflijn. De gehele aandrijflijn van de BMW iX5 Hydrogen bestaat uit de elektrische aandrijving, het brandstofcelsysteem en twee waterstoftanks. En dat brandstofcelsysteem wil BMW nu dus zelf assembleren in het BMW waterstofcompetentiecentrum in München.

Het waterstofsysteem bestaat voor een deel uit gestapelde brandstofcellen – ook wel stacks genoemd – die de BMW bij Toyota haalt. Dat is niet nieuw, de Toyota Motor Corporation is een van de toonaangevende bedrijven op dit gebied en werkt al sinds 2013 met BMW samen aan brandstofcelaandrijfsystemen.

Naast die brandstofcellen bestaat het systeem uit veel meer componenten, die BMW Group in de meeste gevallen speciaal voor dit doel heeft ontwikkeld. Ook de behuizing, die in de lichtmetaalgieterij van de BMW Group fabriek in Landshut wordt vervaardigd, is een eigen ontwikkeling.

Vorig artikelPorsche heeft de volgende generatie van de Taycan al in de planning
Volgend artikelDayi Motor presenteert e-Odin Pro elektrische motorfiets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in