zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsBMW Business Editions voor i5 Sedan en i5 Touring

  BMW Business Editions voor i5 Sedan en i5 Touring

  BMW Nederland komt met een nieuwe uitvoering van de BMW i5. Deze uitvoering moet met name de zakelijke rijder over de streep trekken een BMW i5 aan te schaffen. Niet voor niets heet deze nieuwe uitvoering dan ook de Business Editions. Het goede nieuws? Zowel voor de Touring als de Sedan, is de Business Editions per juli te bestellen!

  Enkel voor i5 eDrive40

  Nu is het niet zo dat iedere uitvoering van de BMW i5 voorzien kan worden van het Business Edition pakket. Enkel de eDrive40 is in deze uitvoering te bestellen. De eDrive40 komt standaard met 340 pk en 430 Nm koppel. Met de 84,4 kWh accu moet het mogelijk zijn ruim 500 kilometer af te leggen. Prima prestaties dus. Opladen kan met maximaal 205 kW, aan de snellader. Volgens BMW voldoende om in 24 minuten van 20% naar 80% op te kunnen laden. Via een reguliere laadpaal kan de i5 met maximaal 11 kW laden, waardoor opladen een kleine vijf uur in beslag neemt.

  BMW i5 Business Editions

  De BMW i5 komt al met een redelijk rijke standaarduitrusting. Te denken valt dan aan climate control, een regensensor, maar ook sportstoelen. LED-verlichting en 18 inch lichtmetalen velgen zijn eveneens standaard. Helaas moet er wel bijbetaald worden voor metallic lak, unilak wit is de standaard. Het mooie BMW Curved Display is dan gelukkig wel weer standaard. Met de Business Edition krijgt de koper echter wel wat interessante extra’s. De velgen groeien van 18 naar 29 inch. Sportstoelen zijn nu ook standaard en bekleed met Veganza, een soort kunstleder. Het geluidssysteem krijgt een update naar het BMW Sound System. Met Driving Assist komt er een groot aantal veiligheidssystemen. Met dit pakket binnen de Business Edition als standaard houdt de BMW de omgeving scherp in de gaten. Zo waarschuwt het systeem bij kruisend verkeer tijdens het achteruit uitparkeren, of het oversteken van kruispunten. Zelfs tijdens het uitstappen controleert de i5 met dit pakket of er niemand aankomt. Met het eveneens standaard Parking Assistant kan de BMW i5 automatisch in- en uitparkeren, mits dit fileparkeren betreft.

  Prijzen van de BMW i5 Business Edition starten bij €71.325 voor de Sedan en €73.382 voor de Touring. Hierboven op moet nog wel de prijs van metallic lak gerekend worden, want ook met de Business Edition is dit niet standaard.

  Ook M-Sport Edition

  Naast de Business Edition heeft BMW Nederland sinds kort ook de M Sport Editions. Ook hierbij geldt dat de M-Sport zowel beschikbaar is voor de i5 Touring en Sedan. Prettig aan deze uitvoering is dat metallic lak dus wel standaard is. Daarnaast komt uiteraard het M Sport exterieur en 19 inch dubbelspaaks velgen. Active Cruise Control met Stop & Go functie. Oftewel adaptieve cruise control die in files automatisch stopt en weer optrekt wanneer nodig. Met Steering & Lane Control Assist houdt de i5 zichzelf ook tussen de lijntjes. Prettig is eveneens het M Sport onderstel, waarmee de rij-ervaring naar een hoger plan getild zou moeten worden. Prijzen van de M-Sport Edition starten bij €77.942 voor de Sedan en €79.999 voor de Touring.

  Tekst: Arjan Hordijk

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos