Bluekens EV en JIBE Company gaan samenwerken aan een duurzamere toekomst

Bluekens EV en JIBE Company gaan samen met Chargebroker aan de slag

De wereld van elektrisch vervoer kenmerkt zich door veranderingen en innovaties. De zojuist aangekondigde samenwerking tussen Bluekens EV en JIBE Company past goed in dat tijdsbeeld. Deze samenwerking staat in het kader van de optimalisatie van zakelijke laadinfrastructuur.

Laadinfrastructuur optimaliseren

Bluekens EV, expert in emissievrije stadslogistiek, en JIBE Company, een SaaS-ontwikkelaar, hebben aangekondigd dat ze nauw zullen samenwerken om de zakelijke laadinfrastructuur te optimaliseren. Dit doen ze met behulp van ChargeBroker, een platform dat het mogelijk maakt om laadinfrastructuur op afstand uit te lezen en aan te sturen. Dit maakt niet alleen het oplossen van problemen eenvoudiger, maar maakt ook smart charging mogelijk, ongeacht de netaanbieder of laadpaal. Dit biedt naast efficiëntie ook meer zekerheid voor de uptime van de elektrische bedrijfswagens.

Elektrificatie is vaak een grote uitdaging

Gert-Jan Jonker, general manager bij Bluekens EV, benadrukt de uitdagingen van elektrificatie voor ondernemers: “Versnipperde informatie, snelle ontwikkelingen, gebrek aan kennis en eenzijdige berichtgeving in de media zorgen ervoor dat elektrificeren voor ondernemers een grote uitdaging is. Een goede transitiepartner brengt kennis en oplossingen samen. Daarom zijn wij blij met de samenwerking met ChargeBroker in onze 360° aanpak. Deze gateway haalt complexiteit weg en zorgt ervoor dat een gezamenlijke toekomstvisie voor bedrijven ontwikkeld kan worden in plaats van een standaardproduct door te schuiven.”

ChargeBroker wordt de sleutel tot flexibiliteit en schaalbaarheid

ChargeBroker, ontwikkeld door JIBE Company, is een krachtige en flexibele Open Charge Point Protocol (OCPP) Gateway. Deze stelt gebruikers in staat de laadnetwerken van opdrachtgevers eenvoudig vanuit één omgeving te beheren, ongeacht de netaanbieder. Dit maakt het opschalen van elektrische wagenparken en de bijbehorende laadinfra gemakkelijker.

Edwin Witvoet, CEO van JIBE Company, ziet ChargeBroker als een cruciaal hulpmiddel voor de overgang naar een duurzamere toekomst: “ChargeBroker helpt de druk om te verduurzamen verlichten. Het stelt eigenaren van EV-laadnetwerken in staat flexibeler en schaalbaarder te zijn dan ooit tevoren doordat ze meer inzicht hebben in het laadnetwerk en daarop in kunnen spelen.”

Slim laden is gewoon de toekomst

Een belangrijke stap die nu gezet kan worden is het faciliteren van smart charging, oftewel ‘slim laden’. Door in te spelen op de werkelijke operatie kunnen ondernemers het laden van hun elektrische voertuigen slim spreiden en daarmee bovendien geld ook besparen. Verzwaren van de netaansluiting is daardoor vaak niet nodig. Het is een stap die de transitie naar elektrisch rijden voor ondernemers aanzienlijk kan vergemakkelijken.

Mooi voorbeeld

De samenwerking tussen Bluekens EV en JIBE Company laat mooi zien dat de transitie naar duurzaam vervoer niet zonder intensieve samenwerkingen mogelijk is. Deze samenwerking is een voorbeeld van hoe technologie en innovatie hand in hand kunnen gaan met duurzaamheid en efficiëntie. Door de laadinfrastructuur te optimaliseren, wordt de weg vrijgemaakt voor een grootschaliger en efficiënter gebruik van elektrische voertuigen. Een ontwikkeling die niet alleen gunstig is voor ondernemers, maar ook voor het milieu.

Vorig artikelBMW lanceert met de i5 zijn tweede elektrische sedan
Volgend artikelCaterham EV Seven: moderne techniek in een klassiek jasje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in