donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsBeursgang Lucid Motors vertraagt marktintroductie Lucid Air

  Beursgang Lucid Motors vertraagt marktintroductie Lucid Air

  Lucid Motors gaat naar de beurs. Dat is niet zo’n verrassing, dat is voor veelbelovende startups immers dé manier om kapitaal te verwerven om de productie op gang te krijgen. Maar helaas zal die beursgang de introductie van de Lucid Air waarschijnlijk een beetje vertragen.

  Kapitaalinjectie

  Eigenlijk zou de Lucid Air eind 2021 dit jaar op de Europese markt komen. De introductie zal waarschijnlijk wat vertraging oplopen door de onlangs aangekondigde beursgang van het bedrijf. Lucid Motors gaat voor de beursgang fuseren met Churchill Capital Corp IV (CCIV). Omdat dat bedrijf reeds aan de beurs is genoteerd, kan men een langdurige procedure voor een beursintroductie vermijden. In de deal wordt Lucid Motors op ongeveer 24 miljard dollar getaxeerd. Men verwacht dat de beursgang de startup een kapitaalinjectie van ongeveer 4,4 miljard dollar zal opleveren.

  Plannen verder ongewijzigd

  Hoewel de beursgang de introductie van her eerste model waarschijnlijk vertraagt, zal deze volgens CEO Peter Rawlinson wel de groei van Lucid Motors versnellen. Verder zijn de plannen ongewijzigd. De Air moet, liefst dit jaar nog, als eerste op de marken. In 2023 wil Lucid Motors ook de Gravity lanceren. Dit is een elektrische SUV in het topsegment. Lucid Motors wil beide modellen bouwen in een nieuwe fabriek in de Amerikaanse staat Arizona. Die verder zal men met de te verwachten kapitaalinjectie verder kunnen uitbreiden tot een uiteindelijke capaciteit van 365.000 auto’s per jaar kunnen.

  Introductie Lucid Air iets later

  De eerste eenheden van de Air zouden vanaf het voorjaar aan klanten in Noord-Amerika worden geleverd. Dat gebeurt nu pas eind 2021 op de markt. De Europese lancering van de Lucid Air wordt waarschijnlijk tot volgend jaar uitgesteld. Volgens Rawlinson is de Air het meest efficiënte, krachtige en snelst oplaadbare model op de markt. Rawlinson, eerder verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Tesla Model S, ziet Lucid Motors vooral een concurrent voor premium merken zoals Audi, BMW en Mercedes.

  Lucid Motors zal de Air aanbieden in verschillende uitvoeringen die sterk verschillen qua actieradius en prestaties. Als eerste wil men de krachtigste uitvoeringen aanbieden, waaronder het model dat volgens de Amerikaanse EPA-normen een actieradius van meer dan 830 kilometer heeft. De krachtigste uitvoering van de Air heeft een vermogen van 794 kW. Daarmee accelereert hij naar verluidt in 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 270 km/u.

  Ook een SUV én een betaalbare BEV

  In een later stadium volgt ook het basismodel met een vermogen van 353 kW en een actieradius van 654 kilometer. Na de Gravity SUV wil Lucid (net als Tesla) ook een heel betaalbare elektrische auto aan gaan bieden.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos