Beter laat dan niet – Duurtest Hyundai Ioniq 5 ‘Project 45’

Duurtest Hyundai Ioniq 5

Dik een jaar lang al levert Hyundai de Ioniq 5, en nog in een heel behoorlijk tempo ook, gezien de regelmaat dat wij ze tegenkomen op straat. Net nu de Ioniq 6 eraan staat te komen, kiezen wij voor een Ioniq 5 als duurtester.

Razend populair

Dat heeft te maken met diverse factoren. Op de Ioniq 6 is het nog even wachten; we sluiten bovendien niet uit dat we later dit jaar de elektrische sedan van Hyundai voor een lange tijd te pakken nemen. Maar ook omdat de Ioniq 5 zo razend populair is en bij velen nogal in de smaak valt, dachten we; laten wij er ook eens een poos mee de weg op gaan.

De versie waar we mee onderweg zijn, is er één die lekker in z’n equipment zit, de dikste versie zeg maar. Oftewel, de introductievariant, de Project 45. Bovendien haalt ‘ie z’n energie uit het grootst beschikbare accupakket, een 73 kWh batterij, en pompt de Ioniq 5 zijn 305 pk naar alle vier de wielen. We rijden er, kortom, niet armoedig bij. En nou weten we niet wat jullie ervan vinden, maar zo in het zwart, met grijze accenten, staat er wat ons betreft een heel aantrekkelijke variant tot onze beschikking.

Duurtest Hyundai Ioniq 5

Hyundai Pony

Best gek dat een automerk met een relatief korte historie juist een retromodel uitbrengt. Bij het vormgeven van de Ioniq 5 zijn de designers geïnspireerd door de Hyundai Pony die in 1975 op de markt kwam. Niet bepaald een auto die bij iedereen keihard op het netvlies staat en al evenmin een auto die een markeringspunt is in de historie van hét automobiel. Maar de Ioniq 5 lijkt er wel een beetje op. En het mooie is wel dat Hyundai trots is op de auto’s waarmee het merk decennia geleden heeft afgetrapt. Zonder geschiedenis geen toekomst, moet je maar denken.

Haspel

De Ioniq 5 heeft best een flink aantal kleurrijke gimmicks en eigenzinnige innovaties. Je kunt bijvoorbeeld de Ioniq 5 uitzuigen met een stofzuiger die zijn energie krijgt van de Hyundai zelf. Gewoon de stekker in het stopcontact drukken dat voor de achterbank is weggewerkt. Je zult er waarschijnlijk niet dagelijks gebruik van maken, maar handig kan zo’n stopcontact wel zijn. Nooit meer dat gestoei met een onwillige haspel…

De ligstand van de voorstoelen heeft al diverse keren applaus ontvangen van mede-inzittenden in onze Ioniq. Je hoeft alleen maar de beweegbare steun onder de voorstoel elektrisch omhoog te klappen.

En hoe simpel kan het zijn, maar toch hartstikke handig; het enorme opberg vak tussen de voorstoelen, dat je ook nog eens over een flinke lengte kunt verschuiven. Nu is het wel zo dat hoe meer opbergruimte je hebt, hoe meer rommel je bewaart.

Duurtest Hyundai Ioniq 5

Goede stoelen

Nog zo even wat punten waar we echt blij van worden: goede, grote stoelen bijvoorbeeld. Je zit er echt meer dan prima op, ze zijn uitstekend verstelbaar, elektrisch in deze versie van de Ioniq 5. De stoelverwarming weet in standje drie serieus veel temperatuur in de zetels te krijgen. Jammer dat er niet een fysieke knop in het dashboard zit waarmee je de stoelverwarming bedient. Nu moet je diep het digitale menu in.

Hoewel, je kunt het systeem ook gewoon vragen de verwarming op te draaien; de stembediening functioneert prima. Het dashboard als geheel, dan dus voornamelijk de digitale schermen, is vrij druk. Er is veel informatie beschikbaar, maar niet per se in één oogopslag. Daarvoor toont de Ioniq 5 gewoon te veel info. En al die informatie krijgt nog wat (overbodige) aankleding in de vorm van kleurige graphics en lijntjes, en dat maakt het geheel wat druk.

Actieradius en laden

De actieradius daarentegen voelt juist wat beperkt aan, althans, zo in de winterse kou. Met temperaturen rond het vriespunt komen we zo’n 300 kilometer ver. Da’s net wat te weinig, naar ons idee. En de kou heeft er vast ook mee te maken dat we aan de snelladers niet boven de 150 kW uitkomen. Belangrijk is dus dat je de accu op temperatuur brengt, voordat je aan de snellader gaat. Dat doe je door het Ionity of Fastned laadpunt in het navigatiesysteem te selecteren. Dan weet de auto dat je gaat snellader zodat ie de accu voor aankomst automatisch gaat conditioneren.

Mail ons!

Als je leuke of minder leuke ervaringen hebben met een Hyundai Ioniq of gewoon iets vinden van deze auto, schroom dan niet even een mailtje te sturen naar redactie@e-drivers.com.

Duurtest Hyundai Ioniq 5Tekst en beelden: Werner Budding

Vorig artikelAptera presenteert Launch Edition en wil productie nog dit jaar starten
Volgend artikelSlim elektrisch rijden doe je met de smart #1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in