Avontuur in een notendop met deze compacte elektrische camper

Potential Motors Adventure 1 elektrische offroad minicamper

Het Canadese bedrijf Potential Motors biedt sinds kort een compacte elektrische off-road camper aan. Goedkoop is deze Adventure 1 zeker niet, reken op zo’n anderhalve ton en hij zal in 2025 maar in een klein aantal exemplaren worden gebouwd.

Compact en wendbaar

De Adventure 1 is met een lengte van 4,52 meter en een breedte van 1,62 meter wat je noemt compact. Dat heeft zijn redenen. Met dit formaat valt hij onder de zogenaamde UTV’s (Utility Vehicles). Dat betekent dat je met dit voertuig volgens de Amerikaanse wetgeving op bijna alle off-road tracks mag rijden. Dat is natuurlijk bijzonder interessant omdat je hiermee dus veel afgelegen bestemmingen kunt bereiken die voor de meeste SUV’s en off-road campers onbereikbaar zijn. De Adventure 1 biedt overigens plaats voor 4 personen. Dat wil zeggen: er zijn 4 zitplaatsen, maar slechts 2 slaapplaatsen.

Ook als aanhanger

In Canada en de Verenigde Staten denken ze iets anders over camperen. Een camper kan daar soms niet groot genoeg zijn. Ook is het daar heel normaal om nog iets achter de camper mee te nemen. Een aanhanger met een quad, of een paar crossmotoren of een speedboat bijvoorbeeld. Maar Potential Motors heeft de Adventure 1 ook geschikt gemaakt om achter zo’n camper te hangen. Wanneer het voor de grote camper ophoudt kun je met de Adventure 1 altijd nog een stuk verder. Dit is in Europa overigens niet zomaar toegestaan.

Bereik tot 160 kilometer

Volgens Potential Motors kun je met de Adventure 1 op de meest afgelegen bestemmingen komen. Dan moeten die alleen niet te ver van een stopcontact of laadpaal verwijderd zijn. De Adventure 1 is voorzien van een 70 kWh accupakket. Omdat de efficiëntie van zo’n voertuig – met name bij het rijden in het terrein – toch wat minder gunstig is, is het bereik beperkt tot 160 kilometer. Dat betekent dat je na een kilometer of 70 toch echt wel om moet gaan draaien, vooropgesteld dat je op de heenweg niet vooral helling af bent gereden. Je zou natuurlijk zonnepanelen mee kunnen nemen maar daarmee gaat het opladen niet al te vlot. Helaas geeft Potential Motors geen informatie over mogelijke oplaadtijden, behalve dan dat je hem op kunt laden volgens Mode 1, 2 en 3. Aan het stopcontact dus, en aan AC/DC-laadpalen.

Power genoeg

Behalve dan dat Adventure 1 qua afmetingen perfect voor terreinrijden is, komt hij ook qua vermogen niets te kort. De elektromotor levert een vermogen van zo’n 604 pk, afgerond 444 kW. Het maximum koppel bedraagt 1.000 Nm. Opvallend is dat de Adventure 1 maar één motor heeft. Het vermogen wordt via een differentieel over elke as verdeeld. In het terrein zorgt de actieve vering van Off-Road OS, die de demping en stijfheid proactief aanpast, ervoor dat de Adventure 1 onder alle omstandigheden een maximum aan prestaties en comfort kan leveren. De Adventure 1 heeft een bodemvrijheid van zo’n 32 centimeter en de voor- en achterwielen hebben een veerweg van bijna 25 centimeter. In combinatie met de korte wielbasis van 263 centimeter kun je bijna overal komen. Hoewel het op het eerste gezicht een hoog en smal busje lijkt, zorgt de in de bodem geplaatste accu voor een laag zwaartepunt zodat je je over de stabiliteit niet al te veel zorgen hoeft te maken.

Interieur

Laten we niet vergeten dat je hem ook als camper kunt gebruiken. Nou ja, camper, een kampeerbus heet dit eigenlijk. Slapen kan op de achterbank, die je tot tweepersoonsbed kunt ombouwen. Achterin vind je nog twee grote lades met een koelbox, spoelbakje, kookplaatje, 40 liter watertank en de nodige bergruimte.

Vorig artikelPininfarina Battista verslaat de Rimac Nevera op de sprint
Volgend artikelLancia gaat voor de herkansing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in