Aviar R67 is Tesla Model S in klassieke Ford Mustang-verpakking

Dit is geen Ford Mustang Fastback uit 1967, ook al ziet hij er wel zo uit. De Aviar R67 is ontwikkeld door het Russische bedrijf Aviar Motors en gaat mogelijk over enige tijd in de verkoop. We schrijven ‘mogelijk’, want vooralsnog blijft het bij computertekeningen.

Als we een stuiver zouden krijgen voor iedere kleine elektrofabrikant die de kop opsteekt, zouden we er zelf een kunnen beginnen. Het merendeel ervan verdwijnt ongetwijfeld over een paar jaar weer, maar een handjevol zal het zeker redden en uitgroeien tot het elektrische equivalent van Pagani of Koenigsegg. Aviar Motors doet een poging met een soort omgekeerde restomod. Want onder de koolstofvezel Mustang-carrosserie van de R67 zit naar verluidt het chassis en de aandrijflijn van de Tesla Model S.

Top van 250 km/h

De vierwielaangedreven muscle car heeft twee elektromotoren aan boord, die samen een vermogen van 840 pk leveren. Dat zou genoeg moeten zijn voor een sprintje naar 100 km/h in 2,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/h. Aviar Motors beweert dat de R67 een 100 kWh batterij heeft en een actieradius van meer dan 500 kilometer. Zoals menig elektrische auto is de Aviar geen lichtgewicht. Hij legt maar liefst 2180 kilogram in de schaal.

Als een Shelby GT500

En waar de meeste EV’s fluisterstil zijn, zal de R67 brullen als een Shelby GT500. Letterlijk, want volgens Aviar Motors heeft de coupé een geluidssimulator aan boord. Die moet de inzittenden en het publiek trakteren op de V8-sound van een echte klassieke Amerikaanse sportwagen. Het interieur van de R67 heeft eveneens duidelijke Mustang-trekken, al valt meteen het bekende Tesla-scherm op en ook de luchtroosters uit onder meer de Mercedes-Benz A-Klasse.

2 Comments

 • Bas van der Weerd| 01/05/2020 bij 12:24

  De prijs is “on demand”. Als je meer informatie wilt, kun je op aviarmotors.com rechtsonder het contactformulier invullen. Mijn inschatting is: minstens 100.000 euro.

 • Youri| 30/04/2020 bij 22:43

  Hoe duur is deze auto om te kopen?

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven