Homee-NieuwsAutosalon van Genève 2022 is ook geannuleerd

Autosalon van Genève 2022 is ook geannuleerd

De coronapandemie en het aanhoudende tekort aan halfgeleiders hebben hun invloed op de wereldwijde automobielindustrie. Dat heeft ook gevolgen voor de Autosalon van Genève die vorig jaar en dit jaar werd gecanceld. Maar de beurs gaat ook volgend jaar, voor de derde keer op rij, niet door.

Nog steeds te veel problemen

De organisatoren van de Internationale Autosalon van Genève hebben donderdag laten weten dat zij het evenement volgend jaar niet zullen organiseren vanwege “branche-brede problemen in verband met de coronapandemie”.

Een woordvoerder van de Geneva International Motor Show meldt dat er vanwege de pandemie en het chipstekort te weinig aanmeldingen van deelnemers zijn. De voorzitter van het Comité Permanent du Salon International de l’Automobile, Maurice Turrettini, zei dat ondanks alle inspanningen, de organisatoren de realiteit onder ogen moesten zien.

“De pandemie is niet onder controle en vormt een grote bedreiging voor een groot indoor-evenement”, zei hij. Turrettini voegde er echter aan toe dat hij het besluit eerder als uitstel dan als afgelasting zag. “Ik heb er alle vertrouwen in dat de Autosalon van Genève in 2023 sterker dan ooit zal terugkeren,” zei hij.

Uitstel tot 2023

De Autosalon van Genève behoort, samen met de Duitse IAA en de autoshows in Detroit en Tokio tot de grootste autotentoonstellingen ter wereld. De Autosalon werd in 2020 en 2021 geannuleerd vanwege het coronavirus en de vele reisbeperkingen voor exposanten, bezoekers en de pers. Ook voor de komende editie is de organisatie bang dat het risico op corona groot is voor een indoor evenement van een dergelijke omvang. Daarom is het evenement uitgesteld tot 2023.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos