autonome bus Otokar Turkije

Autonome bus Otokar rondt testritten tweede fase succesvol af

De eerste autonome bus van Turkije heeft de testritten van de tweede fase van het ontwikkelingsproces met succes afgerond. In de tweede fase van een uit een uit vier fasen bestaand ontwikkelingsproces lag de focus Otokar op de software-integratie en het autonoom rijden.

Ook comfortabel rijden bij lage snelheden

De autonoom rijdende bus wordt in samenwerking met de Okan Universiteit in Istanbul ontwikkeld. Na een drie jaar durend onderzoek bereikte de autonome bus een niveau waarop hij zelfs bij lage snelheden gevoelige besturing en een comfortabele rit voor passagiers biedt.

Bij bussen die veel in de bebouwde kom rijden, is het voor het comfort van de inzittenden van groot belang dat deze ook bij lage snelheden nog precies en soepel sturen. Dankzij de uiterst precieze controller kan het voertuig ook bij 0-30 kilometer nog comfortabel genoeg rijden. Het uiterst nauwkeurige algoritme voor de continu door de positie geregelde besturing stelt de bus in staat veilig om te gaan met vierwielaandrijving en bochten op kruispunten.

De autonoom rijdende bus kan ook passagiers detecteren die aan de halte wachten. Wanneer ze willen uitstappen, volstaat het voor de passagiers om op de stopknop te drukken. Hij detecteert ook automatisch verkeerslichten en verkeerstekens en geeft voorrang aan voetgangers op oversteekplaatsen. De noodremfunctie, die het voertuig ook doet stoppen als er onverwacht een voetganger, dier of fiets voor het voertuig komt te staan, zorgt voor afdoende veiligheid.

Otokar

Otokar is ook de fabrikant van de eerste elektrische bussen van Turkije, die het ook naar het buitenland exporteert. Het bedrijf trok de afgelopen tien jaar 8% van zijn omzet uit voor onderzoek en ontwikkeling:
“We gaan stevig vooruit in ons doel om autonome voertuigen te ontwikkelen en te commercialiseren tot het niveau van rijden zonder stuur op alle wegen en in alle weersomstandigheden,” vertelt Serdar Görgüç, general manager van Otokar. “Onze autonome bus zal een infrastructuur bieden voor het autonome stadsvoertuig dat Otokar zal ontwikkelen. De ontwikkeling is in overeenstemming met de doelstelling van nul ongevallen binnen de doelstellingen van de Europese Unie voor 2050,” aldus Görgüç.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven