Automobili Pininfarina Battista is misselijkmakend snel

Althans, we gaan er vanuit dat de Automobili Pininfarina Battista misselijkmakend snel is. Want als we hem een groene auto noemen, dan hebben we niet over zijn emissieloze aandrijflijn, maar over de kleur die je gezicht krijgt als je het ‘gaspedaal’ naar de bodem trapt.

De Battista explodeert namelijk in minder dan 2 seconden van stilstand naar 100 km/h. En slechts 10 seconden later wordt de 300 km/h-barrière geslecht. Daarmee is de elektrische hypercar sneller dan de Bugatti Chiron. Dat kan ook bijna niet anders, want onder de opvallend fraaie carrosserie van de Battista liggen elektromotoren die in totaal 1900 pk en 2300 Nm sterk zijn. De topsnelheid van de Italiaanse furie ligt op meer dan 350 km/h.

Battista Farina

Voor de nodige voeding zorgt een 120 kWh-batterij. Die is ontwikkeld door Rimac – bekend van de Concept One – en zou garant moeten staan voor een actieradius van maximaal 450 km/h. De Battista – die is genoemd naar Battista Farina, de oprichter van Carrozzeria Pininfarina – is geen concept car die na de Autosalon van Genève in een anoniem pakhuis verdwijnt. Hij komt daadwerkelijk op de markt. In 2020 is het zover. Dan bouwt Pininfarina er 150 stuks, waarvan 50 naar Europa gaan, 50 naar de Verenigde Staten en 50 naar Azië en het Midden-Oosten.

1 Commentaar

 • Buutvrij| 06/03/2019 bij 09:03

  Ongeveer 10 jaar na de wederopstanding van de electrische auto verwijst deze superieure techniek het na 150 jaar hoogst haalbare op ICE gebied naar het 2de plan. Jammer dat de ‘naysayers’ van 10 jaar terug nu net doen alsof ze 10 jaar geleden hun mond niet hebben open gedaan.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven