Audi Q6 e-tron Performance: Grotere actieradius, wat minder power en lagere prijs

Audi Q6 e-tron Performance

Er is van de Audi Q6 e-tron, de nieuwste elektrische SUV van het Duitse merk, een nieuwe variant verkrijgbaar. De Q6 e-tron Performance is ondanks de naam minder krachtig dan zijn Quattro-broertje met vierwielaandrijving. Maar hij biedt wel een grotere actieradius en is wat voordeliger. En ook daarin kun je natuurlijk uitblinken.

Efficiëntie ten koste van wat power

De Q6 e-tron Performance is uitgerust met een enkele elektromotor op de achteras. Die is altijd nog goed voor een vermogen van 240 kW (326 pk) in boost-modus en een koppel van 664 Nm. Daarmee sprint hij in 6,6 seconden naar de 100 km/u en haalt hij een (begrensde) topsnelheid van 210 km/u. Verder kan de Audi Q6 e-tron Performance aanhangers met een gewicht tot maar liefst 2.000 kg trekken. Prestaties die misschien wat minder indrukwekkend zijn dan die van de Quattro-versie met twee elektromotoren. Die heeft een namelijk een vermogen van 375 kW (510 pk) en sprint in 5,6 seconden naar de 100 km/u.

Maar de Quattro is door die twee motoren ook minder efficiënt dan de nieuwe Performance-variant, die daardoor een grotere actieradius biedt. Dankzij de efficiëntere achterwielaandrijving en het 100 kWh accupakket haalt hij een WLTP-actieradius van maar liefst 641 kilometer. Dat is heel wat kilometers meer dan de 569 kilometer van de quattro-versie.

Audi Q6 e-tron Performance

Voordeliger

En dat terwijl de Performance-versie ook nog eens goedkoper is. De vanafprijzen voor de Audi Q6 e-tron Performance beginnen bij bijna 72 mille, zo’n 6 mille minder dan zijn broertje met twee motoren en vierwielaandrijving. Er zijn drie uitvoeringen van de ‘Performance’ verkrijgbaar:

  • Audi Q6 e-tron Performance Edition: € 71.950
  • Audi Q6 e-tron Performance Advanced Edition: € 77.950
  • Audi Q6 e-tron Performance S Edition: € 83.950

Snelladen tot 270 kW

Natuurlijk is een grote actieradius leuk, maar je moet die accu als je langere afstanden rijdt ook onderweg weer opladen. Gelukkig is de Audi Q6 e-tron Performance dankzij de samen met Porsche ontwikkelde PPE-architectuur uitgerust met 800 volt-technologie. Daardoor kan hij snelladen met een snelheid tot 270 kW. In minder dan 25 minuten kun je de accu opladen van 10% tot 80%. Daarmee heb je maar net genoeg tijd voor een sanitaire stop en een beker koffie.

Nog steeds heel aantrekkelijk

En natuurlijk is de Q6 e-tron Performance, net als de Quattro, voorzien van alle technologische snufjes die je van een moderne Audi mag verwachten. In een tijdperk waarin er diverse, vaak iets goedkopere concurrenten uit China op de markt komen, kan de Audi Q6 e-tron Performance daarom een interessant alternatief zijn.

Audi Q6 e-tron Performance

Niet iedereen hoeft immers een auto met de prestaties van een Quattro. Met zijn grote actieradius, prima snellaadmogelijkheden en luxe uitrusting is ook de Audi Q6 e-tron Performance een heel aantrekkelijke auto voor mensen die op zoek zijn naar een elektrische reisgenoot die uitstekend geschikt is om naast het dagelijkse gebruik ook langere afstanden mee te rijden.

Wie daarvan overtuigd is, kan de nieuwe Audi Q6 e-tron Performance nu bestellen. De eerste leveringen worden eind dit jaar verwacht.

Vorig artikelChinese EV merken verkennen de markt in Zuid-Afrika
Volgend artikelDe Volkswagen Transporter T7: Een Bulli met een vleugje Ford

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in