Audi Q2 L e-tron onthuld in Shanghai

In maart dit jaar doken de eerste spionagebeelden op van een heuse Audi Q2 op stroom. Een auto die in eerste instantie alleen is bedoeld voor China. Op deze informatie na, bleef het mysterieus rond de elektrische Q2. Tot nu, want de nieuwkomer wordt op dit moment gepresenteerd op de autoshow van Shanghai en langzaam maar zeker worden er meer details bekend.

Ontdaan van het camouflageplastic

Op de eerste beelden van vorige maand geeft de kleinste elektrische SUV van Audi, gehuld in Vincent van Gogh-tenue, nog weinig bloot van zichzelf. Enkel het ontbreken van een uitlaatpijp verraadde dat het om een variant met stekker ging. Nu de elektrische Q2 is ontdaan van het camouflageplastic, zien we dat ook de grille is aangepast. Ook de velgen zijn aangepakt, en lijken ontworpen om de auto meer aerodynamica te geven. Daarnaast hebben we te maken met een verlengde versie. In China is de ruimte achterin namelijk belangrijker dan de ruimte voorin. Dat het slechts om 33 millimeter gaat, verklaart waarom ook dit op de eerste foto’s niet zichtbaar was. Eerlijk is eerlijk: deze schamele extra millimeters maken de elektrische Q2 langer dan de versie met verbrandingsmotor. Reden genoeg dus voor Audi om de Q2 e-tron, zoals de elektrische nieuwkomer logischerwijze massaal gedoopt werd, te verrijken met de letter L: Audi Q2 L e-tron. Ach, het gaat om het idee.

Goed voor 265 kilometer

De Audi Q2 L e-tron zal worden uitgerust met een 38 kWh batterijpakket, dat een 136 pk en 290 Nm sterke elektromotor van levenslust voorziet. Daarnaast is dit accupakket goed voor een actieradius van 265 kilometer, volgens de lokale homologatieprocedure. De productie van de geëlektrificeerde Q2 start deze zomer in Volkswagens nieuwe mega-fabriek in Foshan, in samenwerking met Chinese joint-venture-partner FAW Group. De Audi e-tron Quattro zal hier in 2020 eveneens van de band gaan rollen. Beide modellen zijn het startsein van een nieuw tijdperk in China, aldus topman Bram Schot. Naar verluidt zal de elektrische Q2 mogelijk ook in Europa zijn opwachting maken, al heeft Audi dit nog niet officieel bevestigd. Dit zou dan wel de eerste Audi zijn van Chinese makelij, inclusief de langere wielbasis die daarbij hoort.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven