woensdag, 7 december, 2022
Homee-NieuwsAudi onthult Q4 e-tron Sportback

Audi onthult Q4 e-tron Sportback

Zojuist onthulde Audi de Q4 e-tron Sportback concept. Uiteraard gebaseerd op het MEB-platform van de Volkswagen Group. Zowel de normale Q4 e-tron als de Sportback gaan medio volgend jaar in productie.

Dat betekent dat 2021 een interessant jaar gaat worden voor elektrische SUV’s en cross-overs. Bij deze nieuwe Audi’s loopt bij ons nog even het water uit de mondhoeken.

 

 

Maar het wordt volgend jaar nog veel leuker. We mogen ons dan ook verheugen op de komst van de BMW iX3. Ook de Volvo XC40 P8 Recharge zal dan wel in productie zijn, terwijl we dan ook nog de Polestar 2 als gevaarlijk outsider hebben. Tegen die tijd rijdt hier ook al de Tesla Model Y rond, én niet te vergeten de Ford Mustang Mach-E. En wie lukt het Nissan wel om de Ariya (die wordt volgende week onthuld) in productie te krijgen, en laten we ook de Hyundai 45 niet vergeten, en ook Kia heeft iets moois in gedachten. Ook Volkswagen zou volgend jaar een SUV in productie moeten hebben.

Kortom: volgend jaar begint de eerste serieuze krachtmeting voor Tesla. We zijn benieuwd!

 

 

Meer over de Audi Q4 e-tron (Sportback) Concept

Zowel de Q4 e-tron als de Sportback-variant worden op het MEB-platform van de Volkswagen Group gebouwd. De ‘normale’ Q4 e-tron is 4,60 m lang en 1,60 m hoog. De nieuwe Q4 Sportback e-tron concept is 1 cm langer en lager. Beide modellen zijn 1,90 m breed en hebben een wielbasis van maar liefst 2,77 meter.

Interieur

In het interieur vinden we de Audi virtual cockpit. Opvallend is ook het grote head-up display met augmented reality-functie. Verder heeft het studiemodel touch-functies op het stuur en een 12,3 inch touchscreen voor de bediening van het infotainmentsysteem.

Vierwielaandrijving

Audi bouwt ze op hetzelfde platform en ze delen ook hun technische basis. Beide Q4’s hebben twee elektromotoren met een systeemvermogen van 225 kW en ‘elektrische’ vierwielaandrijving. Er is een motor voor de vooras en voor de achteras, er is dus geen mechanische verbinding tussen de voor- en achteras. Onder normale omstandigheden wordt hoofdzakelijk de 150 kW elektromotor op de achteras gebruikt. Als er meer vermogen nodig is of de omstandigheden geven daar aanleiding toe, dan wordt ook de voorste 75 kW elektromotor ingeschakeld. Beide elektrische Q4’s accelereren van 0-100 km/u in 6,3 seconden. Hun topsnelheid is begrensd op 180 km/u.

Accu en laden

De modellen beschikken over een 82 kWh-accupakket goed is voor een WLTP-actieradius van 450 kilometer. Indien er wordt gekozen voor een versie met uitsluitend achterwielaandrijving bedraagt de actieradius 500 kilometer. Laden kan met een snelheid tot 125 kW, waarmee het accupakket in circa 30 minuten tot 80% wordt opgeladen.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Stem op de EV van het jaar 2023 en maak kans op € 1.000 gratis laadtegoed

Kies de auto waarvan jij vindt dat dit de meest interessante nieuwe EV is, per segment. Je mag er een onderbouwing bijleveren. Uit alle inzendingen verloten wij weer € 1.000 gratis laadtegoed. Dat is zo'n 15.000 tot 20.000 km gratis elektrisch rijden - afhankelijk van laadtarieven en verbruik.

e-Videos