Audi elektrificatie modellenprogramma

Audi onthult nieuwe details over EV-strategie en -technologie

Audi wil een “toonaangevende CO2-neutrale premium leverancier” worden en wil de bestaande EV plannen versneld uitvoeren. Er is nu meer informatie ten aanzien van de geplande nieuwe elektrische modellen en hun technologie. Reden voor de nieuwe en sterkere focus op elektrificatie is het EV offensief van moederbedrijf Volkswagen. Net als andere fabrikanten zal Audi conform de Europese emissieregels het CO2 gehalte van de gehele productie moeten verlagen om boetes te voorkomen.

30 nieuwe EV modellen komende 6 jaar

Audi is van plan om de komende zes jaar meer dan 30 geëlektrificeerde modellen op de markt te brengen, waarvan 20 batterij elektrisch en waterstof modellen en 10 mild hybrides en extern oplaadbare plug-in hybrides. Tegen 2025 zouden de elektrische modellen een 40 procent verkoopaandeel moeten hebben. Halverwege volgend decennium wil Audi de CO2-uitstoot van het wagenpark met 30 procent verminderen in vergelijking met de referentiewaarden van 2015.

Sinds enkele maanden is de e-tron de eerste elektrische auto bij de Audi-dealers. Deze SUV werd intern ontwikkeld op basis van Volkwagens MLB platform. Het nog dit jaar verwachte zustermodel de e-tron Sportback is ook op dit platform gebouwd. Echter de tegen eind 2020 verwachte derde EV van Audi, de Gran Turismo e-tron GT, wordt geconstrueerd op het J1 platform van zusterbedrijf Porsche dat is gebruikt voor de sportsedan Taycan.

Volgende modellen gebaseerd op MEB platform

Met daarop volgende vol elektrisch auto’s wil Audi grotere volumes realiseren, en valt het bedrijf uit Ingolstadt, net als andere merken van de Volkswagen Group – en voor het eerst ook externe concurrenten – terug op het modulaire elektrische platform MEB. Audi gaat dit platform allereerst gebruiken voor de compacte SUV Q4 e-tron, die in 2020 beschikbaar zal zijn met achter- en vierwielaandrijving. Andere op MEB gebaseerde modellen zouden een elektrische tweezitter in de vorm van een coupé en een cabriolet in de stijl van de Audi TT als ook een sportieve crossover kunnen omvatten. Verder denkt Audi aan een limousine en een compacte of kleine auto.

Voor bijzonder prestatiegerichte elektrische auto’s uit de hogere en luxe segment gaat Audi het “Premium Platform Electric” (PPE), dat momenteel samen met Porsche wordt ontwikkeld, gebruiken. De eerste PPE Audi wordt een limousine, bevestigde het bedrijf tijdens de recente Audi TechDay. Daarna zou ook een grote SUV vergelijkbaar met de Q7 PPE als basis kunnen hebben, zeggen insiders.

Waar het op de lange termijn heen zou kunnen gaan met EV’s van Audi tonen de vier concept cars  AI:ME (Stadsauto), Aicon (Limousine), AI:RACE/PB18 e-tron (Sportwagen) und AI:TRAIL (Offroader).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven