Vanafprijs Audi e-Tron iets hoger dan die van Jaguar I-Pace

Het heeft even geduurd – de marktintroductie werd een paar maanden uitgesteld – maar nu is de elektrische Audi e-Tron dan eindelijk te bestellen. Hij is er vanaf 84.100 euro, waarmee hij net iets duurder is dan zijn gedoodverfde concurrent: de Jaguar I-Pace.

De prijs van de twee komt redelijk overeen (de I-Pace is er vanaf 80.810 euro) en ook qua actieradius zitten ze bij elkaar in de buurt. Het WLTP-bereik van de Jaguar ligt op maximaal 470 kilometer en dat van de Audi iets lager op 417 kilometer. Maar, zoals elektrische rijders weten, dat zijn de theoretische waarden. Hoe snel de batterijen leeg raken, hangt af van allerlei factoren: de zwaarte van je gasvoet, de temperatuur buiten, of je de airconditioning gebruik of niet, enzovoort.

Camera’s als buitenspiegels

Waar de kemphanen heel er van elkaar verschillen is op het gebied van uiterlijk. Jaguar heeft de I-Pace een futuristische cab forward-design meegegeven. Audi daarentegen kiest voor een conventioneel SUV-ontwerp waarmee de e-Tron op het eerste gezicht nauwelijks van zijn brandstofbroeders Q5, Q7 en Q8 verschilt. Bijzonder zijn de Audi Virtual Mirrors. Voor een meerprijs van 1857 euro krijgt de e-Tron dan camera’s in plaats van buitenspiegels.

Meerdere laadopties

De techniek dan. Voor de aandrijving van de e-Tron zorgen twee elektromotoren met in totaal 408 pk en 664 Nm. Daarmee gaat de vierwielaangedreven SUV in 5,7 seconden van stilstand naar 100 km/h. Zijn topsnelheid is elektronisch begrensd op 200 km/h. In de wagenbodem ligt een batterijpakket van 95 kWh. Die is op verschillende manieren bij te laden: gewoon via een stopcontact (230 Volt), met een driefase aansluiting (400 Volt), via een laadpaal met wisselstroom (11 kW) en met een snellader van maximaal 150 kW. Optioneel is er een Connect-pakket leverbaar. Dat verhoogt het laadvermogen op wisselstroom van 11 kW naar 22 kW.

Standaard met Audi e-Care

Audi levert de e-Tron in Nederland standaard met Audi e-Care. Dat betekent dat de auto altijd 2 jaar garantie heeft, 8 jaar garantie op de batterij, 6 jaar onderhoudsinspecties en APK, 3 jaar lang onbeperkte navigatie-updates over the air (daarna onbeperkt via USB), een afsleepservice naar het dichtstbijzijnde laadpunt bij een lege accu en een Audi e-Tron Shuttel-laadpas (eerste twaalf maanden gratis). Niet gratis is het thuislaadpakket. Dat kost 1550 euro en bestaat uit een 11 kW-laadpaal, een installatiekit en een contract voor het energieverbruik.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven