Aston Martin toont elektrische Lagonda-SUV op autoshow Genève

Aston Martin had kennelijk even geen inspiratie meer, want het nieuwe Lagonda-studiemodel – dat begin maart op de autoshow van Genève staat – heet gewoon All-Terrain Concept. Lagonda wordt het elektrische submerk van Aston Martin.

Dat maakte Aston Martin vorig jaar bekend, eveneens in Genève. Toen toonde het Britse sportwagenmerk de Vision Concept, een studiemodel van een volledig elektrische luxe limousine. Het ontwerp van de machine was radicaal en deed op een bepaalde manier denken aan de Aston Martin Lagonda uit 1976. Dat model werd gebouwd tot 1990 en viel op door zijn bizarre, hoekige design. Daarbij is de auto berucht om zijn digitale dashboard. Heel vooruitstrevend, maar ook notoir onbetrouwbaar.

Ooit zelfstandige fabrikant

Lagonda debuteert in 2021. Het eerste productiemodel zal een luxe-SUV zijn, gevolgd door een sedan en een coupé. Lagonda was ooit een zelfstandige autofabrikant. Het bedrijf werd in 1906 opgericht en in 1947 overgenomen door Aston Martin, dat al in 1958 stopte met de productie van Lagonda’s. De naam kwam daarna echter terug op een aantal vierdeurs modellen, zoals de Lagonda Rapide (1961 – 1964), Aston Martin Lagonda (1974 – 1976), de eerder genoemde Aston Martin Lagonda (1976 – 1990) en het studiemodel Lagonda Vignale (1993).

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven