Aston Martin showt elektrische RapidE met 800 Volt-batterijsysteem

De Aston Martin RapidE leeft! Andy Palmer, directeur van de Britse sportwagenfabrikant, heeft een video op Twitter gezet waarin het nieuwste prototype geruisloos wegrijdt. De RapidE is uitgerust met een 65 kWh-aandrijflijn en 800 Volt-batterijsysteem.

Bij de achterwielen van de RapidE zitten twee elektromotoren. Ze leveren in totaal 610 pk en 950 Nm koppel. Volgens Aston Martin gaat de vierdeurs sportwagen daarmee in minder dan 4,0 seconden naar 97 km/h (60 mph) en haalt hij een topsnelheid van 250 km/h. De batterij zou goed zijn voor een WLTP-actieradius van meer dan 320 kilometer. Het 800 Volt-batterijsysteem kan met 100 kW of hoger worden geladen.

Gelimiteerde productie

De RapidE moet eind dit jaar op de markt komen. Het eerste studiemodel van de elektro-Aston werd al in 2015 voorgesteld. Wat de productieversie gaat kosten, is nog niet bekend. Dat de vanafprijs boven de 260.000 euro van de ‘normale’ Rapide komt te liggen, lijkt een uitgemaakte zaak. Aston Martin bouwt niet meer dan 155 stuks van de RapidE en de hoge ontwikkelingskosten van de elektrische aandrijflijn moeten natuurlijk ergens op worden terugverdiend.

Geen verkoopsucces

Een éminence grise mogen we de Aston Martin Rapide gerust noemen. Stilletjes aan is de vierdeurs sportwagen al negen jaar op de markt (het eerste studiemodel stamt uit 2006), waarbij hij zijn werk vooral op de achtergrond doet. Een enorm verkoopsucces is de auto namelijk niet. Sinds zijn facelift in 2013 levert zijn 6,0 liter V12 een vermogen van 558 pk en 620 Nm koppel, waar in 2015 nog 2 pk en 10 Nm bij kwam. Van de Rapide bouwt Aston Martin niet meer dan een paar honderd exemplaren per jaar.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven