Aston Martin onthult elektrische Lagonda All-Terrain Concept

Lagonda moet het eerste volledig elektrische luxemerk ter wereld worden. Dat is het ambitieuze doel dat Aston Martin met zijn nieuwe submerk heeft. Vorig jaar toonde Lagonda de extreem wigvormige Vision Concept. Nu is het de beurt aan de All-Terrain Concept.

Pas over drie jaar komt de eerste Lagonda op de markt. Het wordt een SUV met een stekker, maar verwacht niet dat die eruit ziet zoals deze All-Terrain Concept. Dit is een vingeroefening. Een stijlstudie die min of meer de denkrichting aangeeft. Dat blijkt wel uit het feit dat Aston Martin niets vermeld over de specificaties van de elektrische aandrijflijn. Het merk zegt alleen dat de batterijen in de wagenbodem liggen, maar ja… dat liggen ze zowat bij iedere EV.

Enorme overhang

Het design van de All-Terrain Concept is wat minder heftig dan dat van de Vision Concept en bevat wat knipogen richting de Lagonda Taraf, een gelimiteerde luxelimousine die Aston Martin in 2015 en 2016 bouwde. Schuin van voren is de SUV een aantrekkelijke verschijning, maar en profil valt de enorme overhang achter op. Dat oogt een beetje vreemd. Alsof de auto onder zijn plaatwerk een luier draagt. Leuk detail: in het logo van de Lagonda is de O gevormd als een spoel in een elektromotor.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven