Aston Martin Heritage EV Concept is DB6 Volante met een stekker

Aston Martin gaat Jaguar achterna. In die zin dat de Britse sportwagenfabrikant ook klassiekers gaat ombouwen tot volledig elektrische auto’s. Als voorbeeld van wat er mogelijk is, onthult Aston Martin deze Heritage EV Concept, een DB6 Volante uit 1970 met een stekker.

Hij is uitgerust met techniek uit de aankomende Rapide E. Volgens Aston Martin is de ombouw relatief eenvoudig en kan die ook weer gemakkelijk worden teruggedraaid. De elektrische systemen zitten in een cassette die op de plek van de oorspronkelijke motor en versnellingsbak is geplaatst. Bestuurders kunnen het laadniveau en de elektrische stromen in de gaten houden via een digitaal scherm dat discreet in het interieur is verwerkt.

Bescherming van erfgoed

“Klassieke auto’s staan onder druk, zowel vanuit sociaal als vanuit milieu-oogpunt”, zegt Andy Palmer, directeur van Aston Martin Lagonda. “In de nabije toekomst komen er mogelijk beperkingen op hoe vaak liefhebbers met hun oldtimers kunnen rijden. Ons Second Century Plan draait niet alleen om nieuwe Aston Martins, maar ook om de bescherming van ons erfgoed. Onze EV-conversie is een manier waarop we dat kunnen doen.”

Jaguar E-Type Zero Concept

Aston Martin Works – de klassiekerafdeling van Aston Martin – begint in 2019 met de ombouw van de eerste auto’s. Welke specificaties de elektrische aandrijflijn van de Heritage EV Concept precies heeft en hoe groot de actieradius is, heeft de fabrikant nog niet bekendgemaakt. Jaguar Classic – dat in 2016 de E-Type Zero Concept liet zien – start pas over twee jaar met de conversie van E-Types. Het bereik daarvan zou zo’n 270 kilometer zijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven